Голова Дубівської громади «на гарячому» впіймав крадіїв піску

17 Листопада 2022, 11:00
Голова Дубівської громади «на гарячому» впіймав крадіїв піску 824
Голова Дубівської громади «на гарячому» впіймав крадіїв піску

Великою проблемою у Дубівській громаді є незаконне видобування піску в селі Вербка. 

Про це пише голова Дубівської громади Роман Троцюк у фейсбук.

У травні 2022 року тут частково рекультивували одну з ділянок кар’єру та підготовили, щоб надалі на даній території використати пісок для мощення вулиці в селі Бахів та декількох вулиць в селі Дубове. На жаль, частину піску викрали не доброчесні підприємці.

«Сьогодні вирішив заїхати на територію кар’єру, щоб обстежити можливість руйнування під’їзних доріг до місця розміщення піску. На території кар’єру спокійно навантажувався автомобіль. Троє людей займалися крадіжкою піску в громаді. Відразу зателефонував в поліцію та зробив декілька фото для доказів. Хлопці заметушилися, водій швидко вивантажив пісок з автомобіля. Поліція прибула на місце злочину тривають слідчі дії. Працює екологічна інспекція. Надіюсь, що цю справу буде доведено до логічного завершення і ми будемо знати, які санкції реально, а не на папері чекають порушників», – зазначив Роман Троцюк.

Він закликав жителів громади при виявленні подібних фактів викликати поліцію та робити фотофіксацію злочину. Роман також пояснив, чому це важливо для громади:

  • Коли знімається земля не відведених для цього місцях дані землі рахуються порушеними.
  • Екологічна інспекція якщо не виявила порушника призначає штраф в залежності від вибраної землі, піску сільській раді, а це ваші податки, не профінансовані проєкти в громаді.
  • Далі слідує припис щодо виготовлення проєкту з рекультивації даної території це знову витрати з бюджету громади (суми сягають десятків тисяч в залежності від площі). Та можливий штраф за порушені землі сільській раді.
  • Наступний етап ще виконання заходів передбачених в проєкті рекультивації. Це знову витрати на роботу техніки.

«Здається, на перший погляд, просте порушення тягне за собою додаткове навантаження для працівників (в затрачений час вони могли б зробити корисну справу для громади) та значні фінансові втрати для бюджету громади.
На жаль, ці порушені землі надалі стають привабливим місцем для несанкціонованих смітників, що тягне за собою наступні витрати для громади», – зазначив голова Дубівської громади.

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024