У Ковелі почали підготовку до святкування 500-річчя надання місту Магдебурзького права

04 Лютого 2018, 10:30
3115

У Ковелі розпочато підготовку до відзначення ювілею – 500-річчя надання місту Магдебурзького права. З цього приводу відбулась нарада у заступника міського голови Ігоря Прокопіва, де було напрацьовано програму заходів.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради. 

Зокрема, заплановано провести конкурс відеороликів про місто, підготувати і видати збірку творів місцевих авторів поезії та прози про Ковель та ковельчан, організувати загальноміський конкурс дитячого малюнка і тематичні виставки художників, виставку-конкурс світлин фотомайстрів.

18-19 жовтня пройде Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Ковель і ковельчани в історії Волині та України». Активну участь у її підготовці беруть професор кафедри археології та спеціальних історичних дисциплін Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинського обласного товариства краєзнавців Геннадій Бондаренко та директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Нещодавно вони були у нашому місті і дали ряд рекомендацій та порад щодо організації конференції. У найближчі дні буде розроблено інформаційний лист з роз’ясненнями, які матеріали і коли можна буде подати, аби долучитись до написання історії про наше місто. 

Чимало наших традиційних мистецьких та спортивних дійств теж буде приурочено ювілею. Серед них – знані  фестивалі «Танцююче місто», «Пісня лікує душі, об'єднує серця», травневий міжнародний вуличний пробіг.

Є думка провести ярмарок, поєднавши його з театралізованим дійством. У навчальних закладах теж не залишиться поза увагою ця вагома в історії нашого міста дата. Кожен навчальний заклад розробить і свою програму відзначення ювілею.

Зазначається, що планів і задумів – досить багато, і уже найближчим часом обіцяють детальніше про все розповісти.

Варто додати, що відповідно до Постанови Верховної Ради України 500 –річчя надання Ковелю Магдебурзького права внесено до переліку свят, що відзначатимуться на державному рівні.

 




 

Коментарі
04 Лютого 2018, 14:00
В любій незрозумілій ситуації провести ярмарок
04 Лютого 2018, 17:02
І що дало Ковелю оте магдебурзьке право? В нас як не було прав, так і нема...
04 Лютого 2018, 18:56
Охренеть новина.
04 Лютого 2018, 22:42
Було село Ковель, а стало містом. Але селюки з глухих поліських боліт горожанами до цих пір так і не стали. Ось і вся різниця!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром