У Ковелі відкрили кабінет для жертв насильства з безбар’єрним доступом

21 Грудня 2022, 13:53
У Ковелі відкрили кабінет для жертв насильства з безбар’єрним доступом 1079
У Ковелі відкрили кабінет для жертв насильства з безбар’єрним доступом

У Ковельському пологовому відкрився гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. 

Тут безкоштовно і конфіденційно кваліфіковану медичну і психологічну допомогу можуть отримати місцеві та жінки, які змушені були переїхати до регіону через війну, і які постраждали від гендерно-обумовленого насильства. Він доступний також і для людей з інвалідністю, оскільки має спеціальне гінекологічне крісло-трансформер для маломобільних жінок. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Відкриття такого стало можливим завдяки міжнародному благодійному фонду «Український жіночий фонд» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення/ UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.

Про це розповіла Ірина Колковська, директорка ГО «Розвиток Волині» – регіонального партнера «Українського жіночого фонду» у нашому регіоні.

У семи областях України облаштовано уже 20 таких кабінетів. На Волині — у Ковелі та Володимирі.

 

«Постраждалі часто не звертаються за допомогою, бо соромляться та вважають, що сьогодні у держави є інші проблеми. Насправді ніхто не повинен це ігнорувати, потрібно допомагати таким жінкам та поліпшувати їх життя», – додала Ірина.

Кабінет забезпечений відповідним адаптивним обладнанням, яке придбано за кошти благодійників. Аби надавати кваліфіковану допомогу пацієнткам, 12 лікарів закладу пройшли спеціальні онлайн тренінги.

«Ковельське медичне об’єднання є ініціатором багатьох новацій. З цією роботою вони теж справляться, хоча це і дуже відповідальна для них справа. Це важка праця, адже тут потрібно лікувати тіло і душу», – підкреслила під час презентації кабінету начальниця відділу охорони здоров’я Ковельської міської ради Лідія Жолінська.

 

Разом з тим, представники місцевої влади, медичного закладу, громадськості домовились разом проводити інформаційну кампанію, аби жінки не боялись розповідати про свої проблеми та звертались за допомогою до спеціалістів.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024