Ковельський календар, 9 лютого: День стоматолога, сесія Білинської сільради

09 Лютого 2018, 07:00
2429

Міжнародний день стоматолога.

За церковним календарем: Перенесення мощей святителя Йоана Золотоустого (438)… Піст: не споживають м’ясного, молочного, яєць.

Іменини у Дмитра, Івана, Петра.

День народження відзначає ветеран дошкільної освіти, активістка руху за здоровий спосіб життя Ніна Курчай, директор ТзОВ «Ковельхліб» Сергій Хуршудян.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У міській комплексній ДЮСШ ім. Євгена Кондратовича – міжнародний фестиваль дитячого футболу та чемпіонат міста з міні-футболу серед команд підприємств, організацій, установ та клубів.

13:00 – спортивні ігри школярів: змагання з баскетболу серед юнаків (ЗОШ №7, НВК №11).

15:00 – сесія Білинської сільської ради (с. Білин, адмінприміщення сільської ради).

Сьогодні останній день прийняття заяв для участі в конкурсі на право оренди майна комунальної власності. Організатор конкурсу – відділ по управлінню майном комунальної власності виконкому міської ради (вул. Незалежності, 73, каб. № 213, тел. 6-17-28, 6-17-30). Лот № 1 – частина нежитлового приміщення 1-го поверху поліклініки, площею 7,7 кв. м на вулиці Незалежності, 122. Стартова місячна орендна плата – 80,85 грн.

У цей день колись:

09.02.1926 – на зборах Ковельської повітової організації «Просвіти» ухвалено, що вона буде називатися імені Лесі Українки. Засновником і головою її з 1920 року був молодший брат славетної поетеси Микола Косач. Він надає цій громадській організації безвідсоткову позику. Разом із дружиною Наталією організовує притулок для дітей-сиріт, купує і надає безкоштовно книги для «Просвіти». Завдяки його старанням з’явились осередки «Просвіти» у Мацеєві (нині – селище Луків) та Колодяжному. Він підтримує приязні і ділові зв’язки із сенаторкою Оленою Левчанівською.

09.02.1945 – в акті міська комісія під головуванням першого секретаря Ковельського міськкому КП(б)У Йосипа Левченка визначила розмір індивідуальних збитків ковельчан за роки німецької окупації на суму 202 783 095 карбованців (до війни Левченко працював заступником начальника сортувальної СПІ і другим секретарем МК КП(б)У в місті Дебальцево).

09.02.1947 – І. Бородавка, який був головою однієї з виборчих дільниць у Ковельському районі, пригадує, як 9 лютого було вирішено завести в село необхідну кількість гасу, солі, сірників. Виділили підводу, щоб доставити ці товари із Ковеля, але в лісі її перепинили націоналісти і все забрали. «Тоді ми направили в місто другу підводу. Виділили охорону. На цей раз все обійшлося добре», – згадував він.

Коментарі
09 Лютого 2018, 15:15
у нас пора вводити рубрику "ТОВСТИЗІ НА ЗАМІТКУ" Спостерігав сьогодні як КП Верес імітувало роботу по прибиранню снігу. Скажіть шановні, для чого у парку щіткою шліфувати лід? Снігу ж не було зранку. А ось піском доріжки посипати ніхто не спромігся. Товстига, чому Верес який виграв тендер на утримання доріг і парків не запасся піском на зимовий період7 ЧОМУ посипає дороги ДЕУ своїм піском. Чи може ти не знаєш, що фірма, яка виграла тендер не може задіювати на виконання основних робіт інші фірми. Якщо посипає ДЕУ, то у цьому є два порушення тендерної угоди- 1) ПОСИПАТИ ПОВИНЕН вЕРЕС, 2)- хто платить ДЕУ за виконану роботу? Якщо з бюджету міста - то це злочин, бо за цю роботу отримав гроші Верес. Що, так продалися Вересу, що не можете змусити їх купити Піщано-соляну суміш? А ті липові фотографії, що так балак вихваляв на сторінках цього сайту? Де та техніка? Ви є бандити і коїте злочин. Всі ваші дії фіксуються похвилинно і щоденно. Прийде час, за все понесете покарання. Не думайте, що удасться уникнути відповідальності. А депетати наші зазом з Печенюками і різними Філон-Тропами є повне лайно. Бачать, що в Ковелі кояться злочити і хоч би хто слово пікнув
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024