У Ковелі розпочали проєкт, який допомагає малому і середньому бізнесу

29 Грудня 2022, 11:48
У Ковелі розпочали проєкт, який допоможе бізнесу зручніше експортувати продукцію 1170
У Ковелі розпочали проєкт, який допоможе бізнесу зручніше експортувати продукцію

Ковель розпочинає реалізовувати проєкт зі створення нових експортно-логістичних можливостей для бізнесу.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У межах реалізації програми міжнародної допомоги «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яка спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і виконується в Україні німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH — громада Ковеля створить підґрунтя для нових експортно-логістичних можливостей для малого і середнього підприємництва. Ініціатива охопить міста Ковель, Здолбунів, Жмеринка, Коростень. Локальними партнерами з реалізації ініціативи виступлять Ковельська міська рада та ГО «Південна стратегія розвитку».

Відбулася презентація цієї ініціативи за участі керівників міста, виконавців, депутатів міської ради, підприємців, представників залізниці, Ковельського міськрайонного центру зайнятості.

За словами міського голови Ігоря Чайки, Ковель отримав хороші перспективи для розвитку. Адже йдеться про супровід зі створення Ковельського індустріального парку – майданчика для малого та середнього бізнесу, який планує експортувати власну продукцію.

Парк буде розташований неподалік існуючої вузької залізничної колії. Наразі готуються матеріали, що стосуються її відновлення, капітального ремонту та електрифікації, представлення її економічного потенціалу.

Зазначається, що в рамках проєкту дослідять потреби місцевих підприємців. Всі заходи будуть максимально адаптовані під сьогодення та наявну проблематику для бізнесу.

Важливою частиною стане консультування та допомога підприємцям в оформленні заявок на отримання кредитів за європейськими програмами під низький відсоток в українських банках – партнерах, державних грантів на розвиток підприємництва в містах-залізничниках.

Серед інших завдань – проведення бізнес-інкубатору для підприємців-початківців, зокрема, для внутрішньо-переселених осіб, ветеранів ССО та АТО, інших груп, що потребують додаткового представництва.

Планується облаштування спеціалізованих робочих місць для підтримки малих та середніх підприємств в ЦНАПах громади та у партнерських містах-залізничниках.

Загалом, ця ініціатива має на меті розширювати доступ малих та середніх підприємств до ринків, залучати інвестиції, сприяти створенню нових бізнесів.

«Програма міжнародної допомоги EU4Business прагне охопити і надати поштовх для розвитку якомога більшій кількості українських малих і середніх підприємств. Створення нових логістичних можливостей, підтримка інновацій та стимулювання експорту дозволить їм бути стійкішими, краще пережити цю страшну економічну кризу, викликану збройним нападом Росії на Україну та інтегруватися у західні ринки збуту. Тому, запрошую усіх охочих МСП брати участь у Програмі» – наголосив проєктний координатор програми EU4Business у компанії GIZ Владислав Кавелін.

Довідково: EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим та середнім підприємствам у шести країнах Східного партнерства ефективніше реалізовувати свій потенціал і стимулювати економічне зростання.

 

Коментарі
31 Грудня 2022, 23:45
Заводи і виробництва всі розвалені , на експорт є тільки сировина . Зібрались вивезти весь Волинський ліс ? Чи може потужності машзаводу заодно вирішили відновити ? Списки експортної продукції оголосіть зарання !!!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром