У Ковелі патрульні допомагатимуть боротись зі злісними неплатниками за паркування

09 Лютого 2018, 13:10
5114

На сьогодні у Ковелі гостро постала проблема несплати за паркування у встановлених для цього місцях. Водії злісно порушують законодавство. У результаті міський бюджет недоотримує значні надходження, а підприємець, який надає цю послугу, працює у збиток.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Варто зазначити, що у місті відведено місця для паркування за адресами: вул. Брестська (права сторона від перехрестя вул. Курбаса до буд. №22), вул. Л. Курбаса (права сторона від Брестської до Київської), вул. Київська (від Соборної до Курбаса), вул. Ветеранів (права сторона від перехрестя вул. Сагайдачного до Привокзальної площі), Привокзальна площа (навпроти автобусної станції). 

Загалом на п’яти майданчиках передбачено 245 місць для паркування. З них, згідно вимог законодавства, 26 - для пільгових категорій (людей з інвалідністю), які мають можливість користуватися ними безкоштовно. Інші ж водії за годину мають сплатити 5 гривень. 

Виконавчим комітетом Ковельської міської ради у 2013 році на конкурсній основі було визначено виконавця з організації цієї послуги. Ним став підприємець Сергій Корсак, договір з яким пролонговувався щороку і діє включно до 31 грудня 2018 року. 

Саме Сергій Степанович і звернувся до міської влади з проханням допомогти дисциплінувати водіїв. За його словами, незважаючи на те, що стоянки облаштовані паркоматами, люди дуже часто нехтують правилами і відмовляються платити. І це доволі значний відсоток. Найважче з цим на стоянках біля Брестського ринку, тому що всі вони відкритого типу. 

 


 

Заступнник міського голови Андрій Товстига поінформував, що підприємцем до бюджету у минулому році сплачено понад 400 тисяч гривень, але ця сума могла б бути значно більшою. На переконання Андрія Володиморовича, врегулювати питання можуть допомогти правоохоронці.

Відповідно до законодавства протокол на особу, яка відмовилась сплатити за паркування, може скласти уповноважений представник виконавчого комітету міської ради. Якщо і тоді порушник не реагує, то встановити його особу аби згодом притягнути до відповідальності можуть працівники патрульної поліції, які віднедавна несуть службу у нашому місті. Начальник відділу Тарас Михалко запевнив, що вони готові до такої співпраці.

Згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення несплата водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами або автоматичними в’їзними та виїзними терміналами тягне за собою накладання штрафу від восьми до дванадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, начальник відділу поліції Іван Тусь вважає, що у Ковелі назріла потреба у придбанні евакуатора. Чимало фіксується порушень щодо паркування у невизначених місцях, і аби цьому зарадити, необхідна така спецтехніка.

Підсумовуючи, Михайло Гетьман закликав усіх якнайшвидше розпочати роботу і уже наступного тижня провести спільні рейди-перевірки на автопарковках міста.

Коментарі
09 Лютого 2018, 15:59
звертаємся до патрульних- контролюйте будь ласка стан доріг піся випадіння снігу. Фірма, якій продали тендер по зимовому триманню доріг неспроможна обслуговувати дороги згідно держстандартів. Уних навіть піску немає для посипки доріг. Результатом такої діяльності є те що у когось морда ТОВСТіє а ковельчани потрепають через небезпеку руху по слизьких дорогах
09 Лютого 2018, 16:09
Щоб підприємець працював собі в збиток? Ви серйозно? Дайте йому субсидію!
09 Лютого 2018, 16:37
підприємця ніхто за вуха не тягнув у тендер Поставив мінімальну ціну, щоб виграти ось і нехай працює. А коли я стану мером, перше що зроблю- проведу аудит комунального відділу міськвиконкому. і всі "ліві грошики" що були заплачені вересу для підтримки штанів, будуть повернуті у державну казну, а хто підписував акти НЕВИКОНАНИХ робіт будуть сидіти у в"язниці.
09 Лютого 2018, 16:59
Нехай підприємець приведе стан парковок і персоналу відповідно до вимог чинного законодавства (відповідної постанови КМУ), сплачує більший відсоток податку в міську казну (а не 30 коп. з 3 грн.), тоді й поговоримо про дисциплінованість водіїв і виконання ними вимог і правил
09 Лютого 2018, 16:59
Спочатку хай умови створять, знаки поставлять відповідно ДСТУ, намалюють синю розмітку і навчать паркувальників не брати гроші в руки! Тоді може й буде толк!
09 Лютого 2018, 19:07
Задача № 1 для поліцейських - допомогти "батькам міста" покласти частину виручки від паркування до своїх великих гаманців...
09 Лютого 2018, 19:30
Колись ці паркомати навіть працювали.Але це було,було.................
09 Лютого 2018, 19:43
Нехай підриємець оформить на роботу своїх працівників і обладнає робочі місця для безготівкошо разрахунку за парковку.
09 Лютого 2018, 19:54
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ<br/>ПОСТАНОВА<br/><br/>від 3 грудня 2009 р. № 1342<br/>Київ<br/><br/>Про затвердження Правил паркування транспортних засобів
09 Лютого 2018, 23:33
&quot;Саме Сергій Степанович і звернувся до міської влади з проханням допомогти дисциплінувати водіїв. За його словами, незважаючи на те, що стоянки облаштовані паркоматами, люди дуже часто нехтують правилами і відмовляються платити. І це доволі значний відсоток. Найважче з цим на стоянках біля Брестського ринку, тому що всі вони відкритого типу.&quot;<br/> А Сергій Степанович взагалі вивчав керівний документ щодо платного паркування? Я думаю що ні! А там чітко вказано один паркомат на 20 авто а їх всього два на парковку! Щодо Київської та Брестської то там ще щось ніби на щось схоже і якась розмітка і проїзд, ну а Курбаса, прошу дуже це шахрайство чистої води, це не парковка і бути нею ніяк не може, паркоматів нуль, розмітки нуль, сніг ніхто не чистить, ями не засипають. ходять якісь члени клуба анонімних алкоголіків тицяють листочки під двірникі, питається з якого дива ні чека ні адекватної відповіді за що гроші?! Скільки Корсак часу бабло бриє з &quot;паркінгу&quot; ? Отожбо! Візми в оренду канаву на курбаса поклади труби засип зверху защебени та роби паркинг, а то взяв дорогу і бабло бриє, чудо чудне! Я за праковки платні чи безплатні, але цивілозовані з охороною з відповідальністтю за авто з чеками і бажано по всьому місту. машин тьма а стати немає де!!!!
10 Лютого 2018, 01:57
Ага, давайте всі річки в місті засипемо і зробимо парковки, во круто буде!<br/>Хай тих алкашів оформить спочатку, бідний нещасний.
10 Лютого 2018, 08:56
В хто дозволив на проїзжій частині дороги по вул.Брестській зробити парковку? Може нова поліція поки не зростається з бізнесом, а порядок наведе відновідно нормативів і законодавству!
10 Лютого 2018, 12:26
А чому парковка на привокзалці не відповідає будівельним стандартам???
10 Лютого 2018, 16:12
старе русло не чіпати!!!!
10 Лютого 2018, 16:29
Селяни на привокзалці вам мішають, тому що вони якось псують обличчя міста, а от куча транспорту на площі, обличчя міста не псує. Чому ж ви так дбаєте про підприємця і його доходи, видно дуже зацікавлені. Як на мене, то мені не подобається вигляд нашої площі з цією кучею авторанспорту. Зробіть фонтан, гарні квітники, подивіться на старі фото і порівняйте вигляд міста на них і зараз. Геть автостоянку!!!!
10 Лютого 2018, 17:42
Не платіть корсаку платіть мені яка різниця він щось построїв
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром