«Мешканці міста»: історія інспектора з Любомльського району, який нині працює у патрульній поліції Ковеля

10 Лютого 2018, 15:43
4676

Історія 28-річного інспектора Петра Куця підтверджує, що саме патрульна поліція – це вдалий старт для молодої людини, навіть якщо вона на початку і не має профільної освіти чи спеціальних навичок. Тут потрібні люди молоді, активні, мотивовані. 

Про це йдеться на сторінці волинських патрульних у Фейсбук.

За 2 роки служби Петро став професіоналом у сфері безпеки дорожнього руху і нині працює старшим інспектором з особливих доручень у відділі патрульної поліції Ковеля. Наразі займається тим, що налагоджує комунікацію з місцевими органами влади, дорожніми організаціями, комунальними установами, на утриманні яких перебуває вулично-шляхова мережа Ковеля.

Петро родом з села Бірки Любомльського району. Отримав диплом фельдшера у Ківерцівському медколеджі, нині навчається у віділенні академії внутрішніх справ, здобуваючи вищу освіту. 

«Спочатку хотів влаштуватись на роботу у районний відділ поліції Любомля. Але весною 2015 року повідомили, що невдовзі запускається патрульна поліція. Я подав анкету, пройшов тести, успішно закінчив навчання. Патрулювати подобалось, була дружня команда, цікаві завдання.

Коли у вересні 2017 року повідомили про розширення повноважень управління та створення відділу безпеки дорожнього руху, мене залучили до роботи безпосередньо на дорогах, старші колеги роз’яснили, як здійснювати обстеження доріг, писати вимоги та приписи, притягувтаи до відповідальності тощо. Мені така робота до вподоби, бо тут щодня бачиш конкретні результати», – розповідає патрульний.

 

1

 

Нагадаємо, 3 лютого у Ковелі відкрито відділ патрульної поліції, наразі у ньому є вакансії, і набір до лав патрульних триває. Поки ковельським патрульним допомагають «гості» з регіонів, із управлінь патрульної поліції з інших областей.

Про це розповів заступник начальника управління патрульної поліції у Волинській області Дмитро Хмарук під час прес-конференції 9 лютого, – інформує агентство ВолиньPost

Наразі у Ковелі додатково перебувають 55 правоохоронців, які прибули на підсилення. Перебуватимуть вони на Волині орієнтовно 1,5-2 місці, аж доки лави ковельських патрульних не поповнять випускники школи у Сокиричах. 

Також Хмарук проінформував, що підсилення на Волинь прибуло із Чернівецької, Київської, Львівської областей та Кременчука.

Коментарі
10 Лютого 2018, 18:24
Повчальна історія , " настоящий " професіонал . Якби не патрульна поліція їздив би своїм селом на коникові по визовах , а так на Міцубісі ... Прогрес !!!
10 Лютого 2018, 19:00
фельдшер.....су...а потім такі де...іли і генпрокурорами стають. Подивіться на теперішнього.
10 Лютого 2018, 19:06
Яка різниця хто ким був? Найголовніше, щоб дибло ковельське переловили!
10 Лютого 2018, 20:24
Головне для поліцейського початківця - виконувати і перевиконувати доведений план по штрафуванню бабусь, що торгують молоком біля вокзалу. І не лізти, куди не просять.
10 Лютого 2018, 22:05
Та ви не зрозуміли! Йому бабусі не потрібні. Він на трассу Варшавську хоче. Там бабло, а ви з нього щипача робите!
10 Лютого 2018, 22:20
Міліція була - не така, поліція прийшла - не така. То хто ж вам потрібний? Німак з батогом?
10 Лютого 2018, 23:14
Нам потрібна поліція яка в першу чергу сама виконує ЗАКОНИ! А потім вимагає це від громадян! На жаль, цього ще ніхто не побачив!
10 Лютого 2018, 23:34
Не хочу Вас образити. А Ви самі завжди категорично і у всьому виконуєте ЗАКОНИ? Думаю, коли б поліція виконувала б ЗАКОНИ, то порушників прикривали б на пару діб до буцегарні, судді не херили б протоколи про пяне водіння, автомобілі перевіряли б так, як потрібно, і закривали на арештмайданчики, водії б не цвіркали через щілину в склі про "причину зупинки і я маю право, а ти слуга мій", бо лежали б нюхом в асфальт, (як це дозволяє ЗАКОН), лохотрони в місті були б за пару діб прикриті і т.д. Ви чомусь вимагаєте лише в поліції дотримуватись ЗАКОНУ, в той час, коли переважна більшість населення є , пробачте, просто БИДЛОМ і ігнорує будь-які ЗАКОНИ. А поліція є просто залякана, ні на що не здатна, бо всі знають, що будь-яке бидло завтра побіжить в прокуратуру і ще куди там далі, а дядькові прокурору простіше покарати мента, який нікуди скаржитися не буде, адже незадоволене його рішенням бидло завтра напише ще кудись вище, а дядько прокурор теж боїться за свою срачину. (тобто, спину). Починаймо з себе, а не киваймо на інших.
10 Лютого 2018, 23:58
Почнем з того, що я юрист, прослужив в МВС 25 років. І ваш плач не доречний. Є накази, інструкції якими установлено ваші дії. А ви вже почали писати, що зупинили авто. Громадяни освічені і задають вам питання: На якій підставі? Ви вже стали правонарушником. Звідси вас посилають і моліть Бога, що морду поки не бьють і не стріляють. На моїй памяті, це була закрита інформація, в 90-х знищили пост ДАІ які вимагали від водіїв грошики. Просто закидали гранатами, а потім з автоматів добили. 3 офіцера загинуло тому, що перепутали свій карман з обовязками. Вам це потрібно? Інший приклад! Затримали правонарушника, побили(виховання урок провели), відпустили він бігом в травму, отримав справку і молодий лейтенант борець за.... -звільнений або під Київом чалиться в "санаторії"! Там гарна зона відпочинку!
11 Лютого 2018, 00:32
Відразу на трасу? Нехай спочатку потренується на бабусях, як Трус на кішках...
11 Лютого 2018, 10:03
Я не "плачу". Сам пропрацював у системі МВС. Єдине що хотів сказати - дотримуватись вимог Закону повинні всі і завжди - і поліція і прості громадяни. І не кивати, що хтось повинен почати робити це першим. І не кричати "маю право", забувши про те, що кожен з нас має, крім прав, ще й кучу обовязків, як робить багато хто з людей. От і все.
11 Лютого 2018, 10:35
Як колишній працівник системи МВС і як простий громадянин, який дотримується букви Закону, дайте юридичну оцінку владі, яка вже котрий рік водить вас за ніс у питанні перерахунку пенсій (а зобов'язана дотримуватись вимог Закону!)і своїм діям, коли ви своїми "протестами"перекриваєте рух на трасі міжнародного значення (тоді ви також БИДЛО і ігноруєте ЗАКОНИ?). І як у такому випадку ваші колеги-поліціянти мають діяти згідно Закону - мордою в асфальт вас? Знову ж ви перші будете кричати про недотримання ЗАКОНУ?
11 Лютого 2018, 11:03
А мені пофіг ви для мене всі бидло ,а я з мальдів на віденський бал а ви тут балакайте собі дибіли, в мене і моїх друзяк сила в нас свої армії, азов,нац.дружини тікі рипніться голодранці я вас усіх покончаю, там перекривають траси та хоть дупу собі перекрийте.
12 Лютого 2018, 16:38
Раніше було погано,нинішня поліція взагалі хабарники наполовину,а говоримо,що в нас все добре?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024