Ковельська мерія буде судитися із фірмою «Верес»

12 Лютого 2018, 16:50

Головуюча на сьогоднішній апаратній нараді у міськвиконкомі секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк поцікавилася у начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрія Стернічука відносно переможця тендеру із зимового утримання доріг ТОВ «К.П.Верес».

«Складені акти-претензії, направлено відповідний лист. Буде вирішуватись питання щодо розірвання договору по зимовому утриманню доріг. Ну це воно буде не так швидко. Це все йде в судовому порядку», – доповів Андрій Васильович.

Наше видання вже неодноразово повідомляло, що у мерії створили спеціальну комісію, яка перевіряє роботу цієї приватної фірми, у складі Андрія Стернічука, його заступника Сергія Дудки та директора КП «Добробут» Ігоря Михалевича. Втім, якщо присутність перших двох посадових осіб у комісії є цілком логічною, то зовсім не зрозумілою є поява там керівника підприємства, яке під час тендерів на проведення робіт виступає конкурентом «Вересу».

Директор по комунальному господарству ТОВ «К.П.Верес» Олександр Балак не погоджується із критикою з боку місцевої влади.

«Всього передбачено в бюджеті 746 тонн піщано-соляної суміші, із них – 610 тонн піску і 136 тонн солі. В попередні роки ми замовляли завжди 2,5-3 тисячі тонн піску і 4-5 вагонів солі. Чотири вагони ми мішали, один – ставили в резерв, по 10 тонн ЖЕКам дати, щоб вони не однією сіллю посипали. І в розрахунку передбачено на чотири місяці наші витрати, які згідно терміну завдання, вартість тендера 529 тисяч гривень», – пояснював він на одній з профільних нарад.

Чому ж так мало влада замовила піщано-соляної суміші? Відповідь на це питання має знати Андрій Стернічук, який проводив тендер та підписував із «Вересом» договір на зимове утримання доріг.