«Черга смерті»: помер мешканець Дубового, який не дочекався трансплантації серця

15 Лютого 2018, 09:56
11743

Нещодавно, 8 лютого, не дочекавшись рішення Комісіі МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон, помер Віталій Семенюк з села Дубове. 

Віталію було всього 39 років. В минулому – водій швидкої допомоги. Без доброго і чуйного батька залишилися двоє дітей, двоє хлопців.

Про це повідомляє волонтер Наталія Попова на своїй сторінці у Фейсбук.

 

 

«Черга смерті» в МОЗ зменшилася...Він чекав трансплантації серця. Він мав законодавчо підтверджене право на трансплантацію за кордоном і на державне фінансування – в Україні таким пацієнтам сьогодні не можуть допомогти!! Ми зібрали всі документи. Документи Семенюка на Комісію в МОЗ були подані ще в грудні 2017 року. Клініка в Білорусії підтвердила, що береться за лікування Віталія і виставила рахунок в 100 000$», – пише вона у дописі.

Волонтер зазначає, що у бюджеті є 398 мільйонів гривень, виділених з Дербюджету на лікування важкохворих українців за кордоном, урядники досі не збирають Комісії і звинувачує МОЗ у халатності: «Ми день за днем чекали рішення комісії МОЗ... Комісії, яка так і не змогла зібратися 43 дні цього року. Напевно у Голови Комісії, заступника Міністра пана Лінчевського були справи більш важливі, ніж спасіння життя важкохворих людей, яким не можуть допомогти в Україні...».

«Затягування часу обертається смертями наших людей.... Що це???? Халатність? Байдужість? Непрофесіонізм? Або така жорстока економія бюджетних коштів за рахунок смертей пацієнтів???!!! ДІТЯМ І ДРУЖИНІ СЕМЕНЮКА ПОЯСНІТЬ, пане Лінчевський!! Чому Ви не зібрали Комісію??!! Чому помер іх рідний тато??!!», – емоційно пише Наталія.

«Сьогодні таких, як наш Віталій Семенюк, в черзі СМЕРТІ МОЗ багато...Скільки ЩЕ має померти людей, щоб чиновники Міністерства охорони здоров'я України нарешті зібрали спеціальну Комісію та направили всіх важкохворих пацієнтів на необхідне лікування за кордоном? », – пише волонтер, вимагаючи зібрати комісію. 

«Смерть Віталія Семенюка на вашій совісті, пане Лінчевський і на совісті Ваших членів... На Вас не діють ні мітинги, ні депутатські запити, ні сльози родин... Як вам з цим живеться!? У дружини Світлана Семенюк тепер замість чоловіка – свідоцтво про смерть!», – написала Наталія Попова. 

 



 

Коментарі
15 Лютого 2018, 12:33
Наша медицина з її міністрами це жах!!!!!!
15 Лютого 2018, 13:51
За моєю медичною рехвормою &quot;гроші йдуть за пацієнтом&quot;. Посмертно...<br/>Рехворма - в дії!
15 Лютого 2018, 17:26
Отакі лінчевські лінчують Україну. До смерті
16 Лютого 2018, 00:28
Пересадили б від падлючки Сороки
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром