У Ковелі згадали загиблих в Афганістані та віддали шану живим ветеранам

15 Лютого 2018, 17:00
4786

Сьогодні, 15 лютого, у Народному домі «Просвіта» відбувся тематичний захід «Журавлями пам’ять повертає», присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Дійство розпочалось з постановки «Лист солдата».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Аматори сцени з допомогою слова та акторської майстерності зуміли передати ту неймовірну тугу і біль матерів, які не дочекались своїх синів з цієї війни, той великий жаль, який живе і досі у їх серцях.

У бойових діях за десять років взяли участь понад 360 юнаків з Ковеля та Ковельського району. 16 з них віддали найцінніше - своє життя, 39 стали інвалідами.

Війна в Афганістані принесла горе не в одну родину. Сотні тисяч офіцерів і солдат пройшли через її страхіття, 150 тисяч з яких були українцями. Понад 3 тисячі - не повернулись додому.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто загинув в чужих країнах, виконуючи інтернаціональний обов’язок та тих, хто поліг на сході нашої держави.

Міський голова Олег Кіндер у своєму виступі подякував воїнам – інтернаціоналістам за їх активну життєву позицію: «Ви продовжуєте гуртуватись, ви – команда, яка відчуває дружнє плече один одного. Хочу відзначити діяльність міськрайонної організації, яку очолює Микола Савосюк. Часто бачу Миколу Івановича та його побратимів серед молоді, у навчальних закладах. Приходять школярі і в музей, який діє в осередку. Турбуються в організації про своїх товаришів, пам’ятають загиблих, не залишають без уваги їх сім'ї».

Також міський голова разом з секретарем міської ради  Вірою Федосюк вручили Подяки та матеріальну винагороду воїнам-афганцям Вольському Михайлу Анатолійовичу, Горайку Станіславу Івановичу, Долінському Михайлу Оксентійовичу, Дубині Василю Григоровичу, Цалаю Олександру Гнатовичу.

Голова Ковельської міськрайонної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Савосюк розповів, що воїни-афганці з Волині перебувають зараз на сході нашої країни. Вони відстоюють незалежність держави і допомагають молодим опанувати бойове мистецтво.

Неодноразово зі сцени звучало, що тепер всіх українців об’єднує одна спільна мрія — щоб на нашій землі якнайшвидше запанував мир.

 
























 

По завершенні тематичного заходу біля пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам благочинний м.Ковеля УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук відслужив поминальну панахиду.

Присутні поклали вінки та квіти до монумента, на якому викарбувані імена наших земляків: Юрій Шевченко, Володимир Жук, Олександр Сметюх, Анатолій Глушков, Микола Банджа, Віктор Білинець, Микола Бобрик, Леонід Кулаковський, Анатолій Сахненко, Володимир Хилюк, Ярослав Ткачук, Василь Силюк, Анатолій Півень, Віктор Потапчук, Сергій Оксенюк, Олег Матіжев

 





1





Коментарі
15 Лютого 2018, 21:05
Народ ,а хто знає, що то за літак пролітав над Ковелем сьогодні?
16 Лютого 2018, 00:30
Ромах ніяк не заспокоїться разом з Кантеруком, чергову контрабанду на Польшу тягнуть.
16 Лютого 2018, 01:23
Що за ідіотська риторика, пане автор статті? Що таке "інтернаціональний ОБОВ'ЯЗОК"???
16 Лютого 2018, 15:57
Ти просто запитуєш, чи висловлюєш обурення? Хочеш знати, що таке інтернаціональний обовязок, запитай у НАТО, яке розбомбило Югославію та Лівію. Вони в курсі.
16 Лютого 2018, 16:19
Відносно ПАНА АВТОРА статті, то читайте УВАЖНО другий абзац публікації: "Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради". Можливо, треба звертатися "пані авторка" чи "панове автори", але за адресою виконкому міської ради.
17 Лютого 2018, 01:43
Можна - пані анонімна авторка, текст більше схожий на бабський
17 Лютого 2018, 11:43
НАТО не посилало українців у Афганістан на вірну смерть заради помсти за знищення аміна - кореша дорогого леоніда ілліча...
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром