Ковельських дідусів та бабусь кличуть до університету

17 Лютого 2018, 12:22
2738

Ковельчан, які на заслуженому відпочинку, запрошують стати слухачами Університету третього віку.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Дев'ятого лютого розпочався другий семестр навчального року в Університеті третього віку. Лекційні заняття цього дня провела куратор  факультету основ медицини Людмила Стахорська, голова Ковельського міськрайонного Товариства Червоного Хреста, з яким Університет пов’язує багаторічна і плідна співпраця.

Для максимального задоволення потреб ковельчан, які на заслуженому відпочинку, більше десяти  років при територіальному центрі соціального обслуговування у Ковелі працює Університет третього віку, а відтак ветеранам надається соціально-педагогічна послуга. 

При Університеті діють п'ять факультетів:

  • соціально-правовий – надає соціально-правову допомогу та розробляє рекомендації соціально-правової захищеності слухачів щодо активної участі їх у громадському житті міста;
  • основи медицини – забезпечує навчання з основ медицини, надає практичні поради і консультації щодо підтримання здоров’я, організовує практичні заняття з надання невідкладної допомоги;
  • мистецький – постійно працює над розвитком дикції (аматорський театр «Осіннє золото»), хорового співу (хор «Райдуга»), розкриває творчу активність слухачів, залучає їх до участі в організації загальноміських свят, вечорів відпочинку, зустрічей з цікавими людьми;
  • фізичної реабілітації – організовують заняття з фізичного оздоровлення слухачів у гімнастичному залі спортивного комплексу;
  • комунікаційних та інформаційних технологій – дає можливість на практиці вивчити будову, можливості та принципи функціонування персонального комп'ютера, телефону-факсу, ксерокса, мобільного телефону. Міські жителі поважного віку ознайомлюються з основами інформаційних знань та сучасних технологій, навчаються методам пошуку необхідної інформації в мережі Інтернет.

     Процес навчання базується на принципах добровільності та методах навчання дорослих: лекції, дебати, дискусії, доповіді, розповіді історій, розв'язання проблем, практичне оволодіння навичками, демонстрація - показ, спів, декламування тощо.

Заняття відбуваються у приміщенні міської ради ветеранів за адресою: вулиця Олени Пчілки,16.

За більш детальною інформацією можна звертатись в територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Ковеля, вул. Нова, 9, тел. 51435.

 


Коментарі
17 Лютого 2018, 20:41
Не треба витрачати гроші Ковельської громади на нас старих пердунів. Краще витратити ці кошти які виділяються з міського бюджету на молодь. Хай краще міська рада стипендіює кращих учнів шкіл, спортсменів.за ці кошти які виділяє на цей цирк.
17 Лютого 2018, 21:05
А де написано, що на цей "університет" з міського бюджету виділяються гроші? Всі лекції, концерти на громадських засадах відбуваються. Влада нікому нічого не платить!
17 Лютого 2018, 23:25
дід карпо з тобою згідний <br/> ТІ ПЕНСІОНЕРИ ВЖЕ ГЕТЬ ПОЗАЖИРАЛИСЬ ПЕНСІЮ ТА ЩЕЙ ОСВІТУ ЗА ЯКІ ШИШИ ПИТАННЯ
18 Лютого 2018, 11:42
А Я ХОЖУ НА КУРСИ
18 Лютого 2018, 12:04
ВАСИЛЬОВИЧ втік з диспансеру!
18 Лютого 2018, 12:45
Про що там лекає та червонозада лекторша? Викладає основи утопічного комунізму?
18 Лютого 2018, 13:00
А приміщення яке отоплюється. Світло, прибирання проводиться що з ваших пенсій оплачується ??? Не треба гнати дурку, одною ногою вже стоять в могилі, а думають про якусь освіту.Не пам'ятає що вранці їла, а університет втитись. СТАРЧЕСКИЙ МОРАЗМ.
18 Лютого 2018, 21:28
Навчіть бабусь правильно помирати, щоб нам менше було роботи
19 Лютого 2018, 17:48
Вчись саменький! Не кожний доживає до поважного віку!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром