У Колодяжному відзначили день народження Лесі Українки благодійним заходом

26 Лютого 2023, 14:31
У Колодяжному відзначили день народження Лесі Українки благодійним заходом 1022
У Колодяжному відзначили день народження Лесі Українки благодійним заходом

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся благодійний захід присвячений 152 річниці від дня народження поетеси "На шлях я вийшла ранньою весною...".

Про це інформують на сторінці Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки у фейсбук.

Говорили про життя Лесі Українки протягом 1890 року. Про ЇЇ культурне та громадське життя, написані твори, створені переклади, участь у гуртку «Плеяда», підготовку до друку підручника «Стародавня історії східних народів», про перші подорожі до Криму та про негативне ставлення до «московії».

Образ Лесі Українки обіграла наукова співробітниця музею «Лісової пісні» в урочищі Нечимне Оксана Боярчук. Наукові співробітники музею Лесі Українки в Колодяжному Марія Чашук та Ольга Антонюк своїм наративом провели паралелі життя Лесі Українки з сучасними подіями в Україні.

У своєму виступі завідувачка музею Ольга Бойко підкреслила, що так, як після лютої зими прийде весна, так і після тяжкої війни обов'язково настане мир.

Своїми піснями весну у залі закликали діти фольклорного колективу «Веретенце» села Уховецьк (керівниця Руслана Семотюк).

Гостем заходу був волонтер Сергій Тимчук, який провів благодійну лотерею з розіграшу тубуса від снаряду 155 міліметрів, який був випущений з САУ паладін, по позиціях окупантів.

Вилучені кошти за лот та ті, які були зібрані під час заходу будуть використані на придбання квадрокоптера «Maviс» для 14 бригади.

 

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024