У Ковельській виховній колонії порушили права засудженого

22 Лютого 2018, 16:51
3037

Прокуратура Волинської області прозвітувала про роботу у 2017 році, де розповіла про порушення у Ковельській колонії.

Про це повідомляється на сайті прокуратури області.

Попри звуження обсягу повноважень прокуратури минулоріч до органів прокуратури Волині за захистом своїх прав звернулося 4118 громадян. Третина цих звернень скерована за належністю до органів державної влади, місцевого самоврядування, державного контролю. Вирішено в органах прокуратури області було 2452 звернення, 34 з яких – задоволено.

Вирішено прокурорами також 55 звернень, які надійшли від народних депутатів України, 2 з них задоволено.

З урахуванням властивих для органів прокуратури функцій більшість звернень стосувались питань досудового розслідування. Левову частку таких звернень становили скарги на рішення та дії слідчих поліції, 25 з яких визнанні обґрунтованими та скасовані незаконні процесуальні рішення.

Зокрема, прокуратура задовільнила звернення про порушення майнових прав неповнолітнього, який з 2015 року відбуває покарання в Державній установі «Ковельська виховна колонія» і є дитиною, позбавленою батьківського піклування. До засудження хлопець перебував на повному державному утриманні у навчально-реабілітаційному центрі Івано-Франківської обласної ради, адміністрація якого, до поміщення неповнолітнього у виховну колонію, виконувала щодо нього функцію опікуна.

Засуджений, маючи на особистих банківських рахунках кошти, упродовж двох останніх років неодноразово звертався щодо їх зняття та використання для власних потреб до адміністрації виховної колонії. Однак, керівник установи не вжив заходів до встановлення над неповнолітнім засудженим опіки або піклування з числа представників органів опіки та піклування, що унеможливлювало отримання та розпорядження неповнолітнім особистими коштами.

Для усунення цього порушення прокуратура області скерувала начальнику Ковельської колонії вказівку, за результатами розгляду якої права неповнолітнього були поновлені.

Коментарі
23 Лютого 2018, 10:48
Тепер "опікуни" випатрошать пацана по повній...
23 Лютого 2018, 13:50
Цікаво, а чому прокуратура промовчала про те, скільки разів адміністрація колонії зверталася до компетентних органів, в тому числі і до прокуратури (яка, до речі, має на багато більше повноважень, ніж виховна колонія), щодо вирішення даного питання ?...<br/> Чи можливо задача прокуратури лише скеровувати вказівки і вживати заходів щодо притягнення до відповідальності, а не реальна допомога у вирішенні законних інтерасів громадян ( також організацій й установ) ?...
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024