Від благоустрою до допомоги родинам загиблих бійців: депутати на сесії розглянули майже 70 питань

23 Лютого 2018, 10:28
2648

Вчора, 22 лютого, у Ковелі відбулась чергова тридцять четверта сесія міської ради. На ній було розглянуто майже сімдесят питань. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

На початку депутати озвучили запити і звернення, які в основному стосувались благоустрою міста. Зокрема, мова йшла про ремонт дороги на вулиці Тимошенка, освітлення пішоходних переходів, облаштування парковки для таксі на привокзальній площі, пандуса та ліфта у приміщенні будинку рад.

У ході роботи з-поміж іншого депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2017 рік та міську програму  профілактики правопорушень і злочинів на 2018-2020 роки.

Прийнято рішення про Порядок надання матеріальної допомоги родинам загиблих і померлих бійців АТО на відшкодування витрат на встановлення надмогильних пам’ятників. Розмір допомоги складає 30 тисяч гривень. 

Депутати погодили зміни у структурі виконавчих органів міської ради. Це врешті дозволить створити сектор з питань праці у відділі економічного розвитку та торгівлі. Нагадаємо, що на січневій сесії цей проект рішення не набрав потрібної кількості голосів. І сьогодні він викликав чимало запитань у представників фракції «УКРОП», які вбачають у ньому ймовірну можливість  тиску влади на підприємців.

Головний спеціаліст відділу економічного розвитку та торгівлі Ліліана Герасимчук пояснила, що сектор створюється не для тиску на підприємців чи примусового стягнення штрафів з порушників трудового законодавства, а для захисту ковельчан та їх законних прав. Адже працюючі ковельчани повинні бути офіційно оформлені на роботу, а роботодавець зобов'язаний гарантувати їм вчасну заробітну плату і не нижчу мінімальної, соціальний захист, пенсійне забезпечення у майбутньому. Інспекційні відвідування працівниками новоствореного сектору стосуватимуться лише дотримання законодавства про працю.

Разом з тим, на звернення депутатів, в зв’язку із збільшенням об’єму робіт, ще по одній одиниці додано у секретаріат міської ради та трудовий архів. Також збільшено кількість працівників ЦНАПу. 

Також, депутати розглянули понад 30 питань, що стосуються регулювання земельних відносин в місті, затвердивши ряд рішень, щодо внесення змін до детальних планів територій.

 





Коментарі
23 Лютого 2018, 14:24
Молодці! Плідно попрацювали!
23 Лютого 2018, 18:46
ЧОМУ НЕ ЗІРВАЛИ СЕСІЮ ?
23 Лютого 2018, 22:48
Протрезвіли і дороботи сіли трудоголіки наші дивітся не перетрудітся
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024