Ковель очолив рейтинг міст України, які найкраще керують своїм комунальним майном

12 Березня 2023, 16:58
Сергій Бут 994
Сергій Бут

Ковель очолив рейтинг міст «Prozorro. Продажі».

Про це в ефірі телеканалу Espreso TV говорив Сергій Бут – СЕО (очільник) державної компанії Prozorro.Продажі, яка займається продажем, реалізацією та наданням в оренду державних активів та майна.

 

Нагадаємо, раніше Район.Ковель інформував, що Ковель очолив рейтинг міст «Прозорро.Продажі».

«Про рейтинг міст. Це дослідження, де ми проаналізували, яке з міст України краще керує своїм комунальним майном або краще його здає в оренду.

Провели рейтинг за перші повні 12 місяців військового стану. Цьогорічний рейтинг відрізняється від тих, які ми робили попередні роки, в тій частині, що ми розширили спектр оцінюваних операцій.

Якщо раніше ми оцінювали лише за напрямками здачі в оренду, то цього року ми оцінюємо також за наданням в оренду, за земельними торгами, так і за малою приватизацією.

Що важливо: незважаючи на війну, у системі продовжують активно працювати міста: реалізовувати і здавати в оренду своє майно. За час війни у системі працювали 304 міста.

Це доволі високий показник, особливо, враховуючи, що у системі є міста, які або дуже близько до лінії фронту, або майже під окупацією. Тому цей тренд участі міст у системі Prozorro. Продажі є однозначно позитивним.

Якщо казати, власне, про рейтинг, про наші ТОП-5, то цьогоріч нагорі опинилися міста Ковель, Нововолинськ, Кропивницький, Тернопіль, Верхньодніпровськ.

Найгірших у рейтингу немає. Оскільки, якщо місто потрапляє в наш список, а в нас у списку було близько 40 міст, то це говорить про те, що місто щось таки робить, щось продає, намагається ефективніше керувати майном. Тому це вже є вдала спроба.

В нашому рейтингу також оцінювалися і Київ, і Львів, яке завжди бере участь в електронних аукціонах. Але за певними технічними параметрами, зважаючи як на обсяг операцій, так і на співвідношення між різними параметрами, цього року було обрано 5 міст, як найкращі.

Місто Ковель – чемпіон. Обійшло Київ і Львів», – сказав в ефірі телеканалу Сергій Бут.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром