Після ракетного обстрілу у річку Воронка потрапили нафтопродукти

14 Березня 2023, 19:02
Після ракетного обстрілу у річку Воронка потрапили нафтопродукти / Фото ілюстративне 1488
Після ракетного обстрілу у річку Воронка потрапили нафтопродукти / Фото ілюстративне

У Ковелі відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Засідання відбулося 13 березня. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Останнім часом у річці Воронка, що протікає у селі Воля-Ковельська, спостерігались ознаки нафтопродуктів, які ймовірно потрапили туди з території об’єкта критичної інфраструктури, який був уражений внаслідок ракетного удару російської федерації. За словами директора Рівненського регіонального центру обслуговування мережі Андрія Лагоди, витік відбувся у зв’язку з руйнуванням системи водопониження. Джерело забруднення нині комунальним службам вдалось локалізувати. Втім, проблему ще не вирішили.

Комісія ТЕБ та НС зобов’язала керівника місцевої електропідстанції забезпечити будівництво локальних очисних споруд та систему відводу дощових вод на території електропідстанції, аби уникнути забруднення водойми.

Про стан інфекційної захворюваності серед населення Ковельської громади говорила лікарка-епідеміолог районного відділу ДУ (Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України) Людмила Маляр.

З початку 2023 року до Центру ПМСД Ковельського МТМО звернулось за медичною допомогою з приводу захворюваності на ГРВІ 3 337 осіб, що становить 4,9 % населення, з них – 1 660 дітей віком до 17 років.

Окрім того, зареєстрували 227 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. На жаль, двоє людей від цієї хвороби померло.

Людмила Маляр наголосила, що вакцинація проти COVID-19 доступна кожному, і пункти щеплення Ковельського МТМО забезпечені в достатній кількості вакцинами CoronoVaс та Pfizer. Відповідно до рекомендацій ВООЗ колективний імунітет формується лише при досягненні показника охоплення щепленнями не менше 95%. Це забезпечує повноцінний захист громади від спалахів та епідемій інфекційних хвороб.

Читайте також: На Волині забруднили річку трансформаторними мастилами

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром