Низька температура на вулиці: де можна зігрітися і як одягатися

26 Лютого 2018, 11:00
5704

Рятувальники попереджають про сильне похолодання в Україні. 

За даними УкрГідрометцентру, внаслідок вторгнення холодного арктичного повітря з півночі Європи в Україні очікується зниження температури вночі. Сьогодні і завтра, 26-27 лютого, у Волинській області температура вночі буде -14...-20° градусів морозу.

Сьогодні, 26 лютого, за даними SINOPTIK у Ковелі вранці -13 морозу, ввечері очікується похолодання до -16 морозу. У Ковелі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. 

У зв'язку з похолоданням, рятувальники нагадують, що на території міста Ковеля та Ковельського району відкриті пункти обігріву за адресами: м. Ковель, вул. Грушевського ,12 («Товариство Червоного хреста України») та смт. Люблинець, вул. Незалежності, 7 (приміщення лікарської амбулаторії).

Від низької температури найчастіше страждають кінцівці рук і ніг, ніс, вуха та обличчя. Сприяють цьому надмірне вживання алкоголю, перевтома, тісний і вологий одяг, взуття. Фахівці не рекомендують довго перебувати на вулиці, а також курити на морозі. Якщо шкіра побіліла чи посиніла, з’явилися пухирі – обов’язково потрібно звернутися до медичного закладу. Пам’ятайте, якщо ви змерзли то не стійте на вулиці, чекаючи транспорт, краще зайдіть у будь-яке приміщення, на заправку, придорожнє кафе, готель, магазин, тощо.

Щоб уберегти здоров’я дітей, необхідно тепло їх одягати, давати вітаміни та без крайньої необхідності не відпускати на вулицю, – кажуть рятувальники.

 

Коментарі
26 Лютого 2018, 17:51
Кицю шкода...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024