Школярка з Ковеля Анастасія Бруча привезла нагороду з Бельгії

20 Березня 2023, 17:24
Анастасія Бруча 2541
Анастасія Бруча

Юна ковельчанка отримала нагороду за інноваційні шкільні проєкти у сфері вивчення історії.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Учениця 11-А класу ліцею імені Олени Пчілки Анастасія Бруча повернулась з Бельгії. Дівчина у Брюсселі отримала відзнаку конкурсу «HISTOLAB». Її вручають за інноваційні шкільні проєкти в історичній освіті.

Серед 70 учасників з різних країн Європи відзначили лише представників України, Болгарії, Хорватії.

Конкурс стартував у жовтні. Директорка ліцею Олена Вальчук запропонувала старшокласниці доєднатись до випробувань та підготувати цікаві ідеї для інноваційного вивчення історії. Так вирішили подати проєкт у формі наукового дослідження, в якому взяли б участь, як респонденти – ліцеїсти-старшокласники.

У підсумку – висока оцінка журі за нестандартний підхід до виконання завдання та можливість почути думки не лише авторки, а й широкого кола юних істориків.

Організатори відзначили високий рівень як самого проєкту, в якому пропонувалися нові підходи до вивчення історії, так і вільне володіння Анастасією англійською мовою, вміння гідно презентувати Україну.

Голова Комітету з питань культури, науки, освіти та медіа Парламентарної Асамблеї Ради Європи Євгенія Кравчук зазначила, що пишається тим, що серед переможців – представники України, які у важких умовах знаходять можливості займатися науковою діяльністю, привертають увагу громадськості до тих подій, що нині відбуваються в державі.

Довідково: Мета конкурсу «Histolab» зібрати інноваційні ініціативи та ідеї в історичній освіті не лише від вчителів та науковців, але й від учнів шкіл. Нагорода HISTOLAB за інноваційні ідеї та проєкти в школах заохочує учнів ділитися своїми інтересами та ідеями, а також розповідати нам, як вони хочуть вивчати історію. Участь у конкурсі була можливою завдячуючи тому, що ліцей імені Олени Пчілки є учасником всеукраїнської Програми «Демократична школа» та частиною мережі демократичних шкіл Ради Європи.

 

Анастасія Бруча
Анастасія Бруча

Анастасія Бруча
Анастасія Бруча

Анастасія Бруча
Анастасія Бруча

Анастасія Бруча
Анастасія Бруча

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024