У школах Ковельського району будуть впроваджувати інклюзивну освіту

26 Лютого 2018, 13:18
2289

У Ковельському районі створять мережу інклюзивно–ресурсних центрів.

Про хід створення таких центрів сьогодні, 26 лютого, на оперативній нараді у РДА доповідала начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук

Як відомо 21 лютого 2018 року, перебуваючи з робочим візитом на Волині Марина Порошенко підписала Меморандум про долучення Волині до національного проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Того ж дня Меморандум про співпрацю щодо формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів було підписано між Волинською облдержадміністрацією та Ковельською райдержадміністрацією.

Загалом, Ірина Федорівна зауважила, що інклюзивно-ресурсний центр утворюються, щоб забезпечити права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, з розрахунку один центр не більше як 7 тисяч дітей, які проживають на території ОТГ (району).

Окрім цього, центри повинні мати приміщення, пристосовані для дітей з особливими освітніми потребами, у школах площею 50 кв. м., на базі окремих приміщень – не менше 100 кв. м. та облаштовані необхідним матеріально – технічним оснащенням.  Функціонування центру передбачає підбір відповідних фахівців, зокрема: вчителів – логопедів, вчитель – дефектолог, практичний психолог, вчитель лікувальної фізкультури тощо.

В підсумку голова райдержадміністрації Віктор Козак доручив відділу освіти райдержадміністрації опрацювати питання перспективи створення інклюзивно – ресурсного центру на території Ковельського району, адже згідно із діючим  законодавством такі центри мають запрацювати з 1 вересня 2018 року, аби якісні освітні послуги мали змогу отримувати діти з особливими потребами.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024