Ковельський календар,1 березня: день народження колишнього Зеленського сільського голови

01 Березня 2018, 08:00
3460

Початок весни. Всесвітній день цивільної авіації. Всесвітній день цивільної оборони. Всесвітній день імунітету. Всесвітній день котів. День «Нуль дискримінації». Пурім.

За церковним календарем: Мучеників Памфіла, пресвітера, Валента (Уалента), диякона, Павла, Порфирія, Селевкія, Феодула, Юліана, Самуїла, Ілії, Даниїла, Єремії, Ісаї (307-309). Мучеників персидських у Мартирополі (IV). Преподобного Маруфа, єпископа Месопотамського (422)… Строгий піст: не споживають м’ясного, молочного, яєць, риби, олії.

Іменини святкують Данило, Ілля, Макар, Павло, Памфил, Порфирій, Самійло, Юліан.

Ювілей відзначає ветеран місцевого самоврядування, багатолітній Зеленський сільський голова Володимир Дригуля.

Наше видання Район.Ковель вітає його та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

08:00 – 12:00 – прийом громадян з особистих питань проводить заступник голови районної ради Олександр Пасенковський (каб. № 201).

17:00 – чемпіонат міста з волейболу серед чоловічих команд установ, підприємств, організацій та спортивних клубів (промислово-економічний коледж).

19:00 – чемпіонат міста з міні-футболу серед ветеранів 35 років і старших (комплексна ДЮСШ ім. Євгена Кондратовича).

У цей день колись:

01.03.1943 – Українським Комітетом Самодопомоги в Ковелі відкрито курси сестер-жалібниць та вихователів дитячих садків, які діяли по 15 травня 1943 року. В кінці червня Комітетом в місті було відкрито два дитячі садки та вісім в навколишніх селах.

01.03.1945 – в селі Скулин боївка УПА обстріляла приміщення сільської ради, у якому в той час працівники районного відділу НКВС та радянсько-партійний актив проводили реєстрацію місцевого населення. Обійшлося без жертв.

01.03.2012 – на зборах членів Ковельського товариства польської культури імені Єви Фелінської утворено незалежне Товариство польської культури з наданням йому статусу юридичної особи. Така необхідність спричинена тим, що ускладнювались завдання, які треба було вирішувати, а повноважень у Товариства, яке було зареєстроване шляхом повідомлення, їх не вистачало. До того ж, нові запитання виникали у зв’язку з діяльністю польської школи, яка функціонує при Товаристві, а щоб їх успішно розв’язувати, слід було розширити права. Головування в оновленому об’єднанні збереглося за паном Вацлавом Геркою.

Коментарі
01 Березня 2018, 12:33
Чи не "ветеран місцевого самоврядування, багатолітній Зеленський сільський голова .Володимир Дригуля" був каранний за корупційні дії.Вітаємо з прогресуючою формою шизофренії!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024