Ковельська бібліотека бере участь у проєкті «Польська полиця в Україні!»

17 Квітня 2023, 15:46
Ковельська бібліотека бере участь у проєкті «Польська полиця в Україні!» 469
Ковельська бібліотека бере участь у проєкті «Польська полиця в Україні!»

Публічна бібліотека Ковельської територіальної громади бере участь у проєкті «Польська полиця в Україні!».

Про це інформують на сторінці публічної бібліотеки Ковельської громади у фейсбук.

Державна установа «Український інститут книги» (УІК) спільно з Інститутом книги Польщі за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі розпочинають проєкт «Польська полиця в Україні», метою якого є забезпечення у 2023 році публічних бібліотек України виданнями книжок польських авторів, перекладених українською мовою.

«Польська полиця в Україні» – пілотний грантовий проєкт. Інститут книги в Польщі (IK PL) надає гранти українським видавцям для видання книжок польських авторів українською мовою. Від результатів реалізації цього проєкту залежатиме подальша співпраця Інституту з Інститутом книги в Польщі щодо продовження Польської полиці, а також з іншими закордонними інституціями щодо створення книжкових колекцій різних національних літератур в публічних бібліотеках України.

Ковельська бібліотека взяла участь у проєкті та заповнила відповідну анкету. Видані за результатами книжки бібліотеки отримають у жовтні-листопаді 2023 року.

«Чекаємо на поповнення фонду нашої бібліотеки книгами польських авторів українською мовою та готові до створення та популяризації польської полички. Впевнені, що ці книги знайдуть вдячних читачів серед дорослої та юнацької аудиторії, учнів міської польської школи», – зазначили у дописі публічної бібліотеки.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024