Ковельський календар: 5 березня день народження відзначає Заслужений учитель України

05 Березня 2018, 08:00
2239

За церковним календарем: Преподобного Льва, єпископа Катанського (бл. 780). Преподобного Агафона, чудотворця Печерського, в Дальніх печерах (ХІІІ-ХІV). Благовірного князя Київського Ярослава Мудрого (1054)… Строгий піст: не споживають м’ясного, молочного, яєць, риби, олії.

Іменини у людей з іменами Антон, Афанасій, Василь, Давид, Денис, Іван, Ігнатій, Корнилій, Лев, Леонтій, Микола, Самсон, Сергій, Тихон, Федір, Пилип, Ярослав.

День народження відзначають депутат Любитівської сільської ради Ірина Шимчук (самовисування), начальник метеорологічної станції «Ковель» Тетяна Ковальчук, Заслужений учитель України, колишня директорка Люблинецької загальноосвітньої школи Галина Зейко, методист управління освіти виконкому міської ради Ігор Щур.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

08:00 – апаратна нарада у виконкомі міської ради.

08:00 – оперативна нарада у голови райдержадміністрації (зал засідань РДА).

09:00 – оперативна нарада голови облдержадміністрації (у режимі відеоселекторного зв’язку в кабінеті № 417 райдержадміністрації).

15:00 – нарада з керівниками комунальних підприємств (зал засідань виконкому міської ради).

Останній день подання пропозицій до містобудівної документації «Внесення змін в детальний план території розташування кварталу житлової забудови по провулку Володимира Кияна (колишній провулок Ватутіна) в місті Ковелі Волинської області» (відділ містобудування та архітектури, каб. № 104, тел. 6-17-39 з 08:30 до 17:00).

У цей день колись:

05.03.1619 – король Сигізмунд ІІІ видав грамоту місту Ковелю про те, щоб податки вносились збирачу, а не євреям, які зазвичай орендують у збирача податки і розоряють місто та міщан.

05.03.1841 – на своєму засідання магістрат Ковеля у повному складі звернувся до губернського правління затвердити «справжнім секретарем» переведеного з Ковельського повітового суду до магістрату Гната Виговського на посаду «секретаря-повитчика, або столоначальника», оскільки той старанно виконує свої обов’язки. Кандидат на посаду секретаря звертався до магістрату з відповідною заявою, додаючи до неї необхідні документи. Якщо скласти соціальний портрет секретаря Ковельського магістрату, то він би виглядав так: молодий чоловік 25-35 років, родом з Волині, безземельний шляхтич (дворянин), католик, неодружений, закінчив парафіяльну школу, службову кар’єру почав у 16-17 років канцеляристом в одній із місцевих установ (повітовому суді, городничому правління тощо).

05.03.1943 – командир Олексій Федоров і комісар Володимир Дружинін прибули з Москви у своє партизанське з’єднання із завданням: сформувати загони з найкращого складу для рейду на територію Волинської області, де мали організувати систематичні підриви поїздів на залізничних магістралях Брест – Ковель, Ковель – Луцьк, Хелм – Ковель та знищення живої сили і техніки противника на шосейній дорозі Брест – Ковель. До з’єднання на той час входили загони: імені Боженка (35 чоловік, командир Халімов), імені Котовського (77 чоловік, командир Фролов), імені Суворова (83 чоловіки, командир Володін), імені Калініна (командир Ковальов).

Коментарі
05 Березня 2018, 12:38
Зейко купив своїй жінці заслуженого вчителя. Навіщо???
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024