У Ковелі готуються до льодоходу на річці та можливої повені

06 Березня 2018, 09:39
4037

За кілька днів на Волині очікується різке потепління, яке може супроводжуватися ризиком настання повені та паводків.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

«Оскільки Турія вкрита кригою, особливу увагу буде приділено проходженню льодоходу. Адже річка на кількох ділянках може вийти на заплаву, що спричинить підтоплення окремих територій міста. На разі рівень води в річці знаходиться в межах норми», – каже начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому Юрій Дідковський.

Фахівцями місцевої метеостанції проводяться щоденні заміри, гідрологічні спостереження на водомірному посту річки Турія. Для здійснення контролю за ситуацією ведуться спостереження й за гідрологічним і льодовим режимом на Ковельському водосховищі.

У місті затверджено план основних заходів щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків, яким створено оперативний штаб, відкоригована карта-схема зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій. Є необхідні сили та засоби для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводку.

На випадок надзвичайних ситуацій розроблені плани евакуації (відселення), в яких передбачено охорону та захист об’єктів і матеріальних цінностей, котрі неможливо вивезти з зони затоплення, а також заходи щодо життєзабезпечення населення і створення необхідних побутових умов у місцях його тимчасового розміщення.

У разі підтоплення окремих ділянок міста ґрунтовими чи талими водами за ліквідацію наслідків відповідатимуть комунальне підприємство «Добробут», підприємство теплових мереж «Ковельтепло», управління водопровідно-каналізаційного господарства.  

 

Лід на Турії
Лід на Турії

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024