У Ковелі хочуть створити медичні комунальні підприємства

10 Березня 2018, 15:00
3641

Ковельській мерії надійшла «зверху» рекомендація створити у місті комунальні підприємства медичних закладів.

Таку новину повідомив на засіданні виконавчого комітету міської ради мер Олег Кіндер.

«Якщо в частині забезпечення державної політики у сфері охорони здоров’я, то я, якщо по чесному, як міський голова, багато в чому сам не можу нічого зрозуміти в цій політиці. І особливо для працівників нашого МТМО сьогодні. Це їхнє завдання, як би, розібратися. І сьогодні оці моменти реформування, які відбуваються у нас в охороні здоров’я, вони бажали б мати краще закінчення в частині забезпечення багатьох напрямків по фінансуванню і програм, і взагалі з розумінням, кінцевим розумінням реформування в медицині», – сказав Олег Олексійович.

За його словами, отримавши рекомендацію створити комунальні підприємства медзакладів, для міської влади є багато незрозумілого.

«Багато де знаків питання ставимо в частині… опять я ж говорю реформування комунальний заклад «первинки», «вторинки», загальний чи якийсь. Сьогодні ми не можемо розібратися. Я мав зустріч з начальником управління охорони здоров’я у Волинській області і багато запитань, які я задавав, практично він також не зміг відповісти. Тому що ви розумієте, якщо ми зараз говоримо за створення комунального підприємства і розділимо комунальне підприємство «первинку» і комунальне підприємство «вторинку», то це будуть додаткові ще навантаження і саме перше, що мова йде за місцевий бюджет», – каже Олег Кіндер.

Міський голова твердить, що практично це окремі юридичні особи і потрібно буде створювати нові штати.

«Сьогодні ми поки говоримо, що створені комунальні підприємства будемо робити єдине на все МТМО, де буде «первинка» і «вторинка». Ми не знаємо, «вторинка» як буде все ж таки там в перспективі, як загальне є бачення реформування міністерства на обласному бюджеті. Як говорили, що будуть гроші «первинки» ходити за пацієнтом і все остальне. Ну багато знаків питань. Дуже багато знаків питань», – нарікав Олег Олексійович. 

Коментарі
10 Березня 2018, 20:35
Як ти не називай медичні заклади - державними чи комунальними, якщо захочеш лікуватись, то спочатку продаси машину, а потім хату. Розцінки на безплатне лікування мною затверджені і однакові для всіх.
10 Березня 2018, 22:03
На часі створити комунальний ринок без всякої Хамси.Скільки міліонів попало б в бюджет
10 Березня 2018, 22:06
І що ж я так усім поперек горла стаю. Аааа. Повітря перекриваю, заважаю красти, чи може раніше медицина була в кращій ситуації? Просніться врешті!!!!!!!!!!
10 Березня 2018, 23:16
переведіть Кіндермана на людську мову про що він говорить
11 Березня 2018, 01:01
Потрібно менше красти з бюджету
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024