Колодяжненська громада відзначила свою 6 річницю благодійним ярмарком

18 Травня 2023, 10:50
Колодяжненська громада відзначила свою 6 річницю благодійним ярмарком 521
Колодяжненська громада відзначила свою 6 річницю благодійним ярмарком

Колодяжненська громада відзначила свій шостий день народження. 

Про це інформують на сайті Колодяжненської громади.

З нагоди Дня громади, на території Колодяжного відбувся благодійний захід на підтримку Збройних Сил України. Талановиті, творчі, управні, небайдужі, активні… Це все про мешканців громади, які долучилися до організованого управлінням гуманітарної сфери сільської ради ярмарку. Тут і солодкі смаколики, і вироби народних умільців, картини тощо. Словом, багато речей до придбання і, що головне, з метою допомоги нашим захисникам.

Переступивши поріг Центру культури, дозвілля та спорту, можна було побачити виставку дитячих робіт на національно-патріотичну тему «З Батьківщиною в серці», до участі у якій долучилися учні кожного із закладів загальної середньої освіти сільської ради, а також малеча окремих дошкільних закладів та авторська виставка малюнків учениці 9 класу Скулинського ліцею Софії Коваль.

Потому на гостей чекала концертна програма за участі місцевих юних талантів.

Із вітальною промовою до присутніх звернувся сільський голова Віталій Кашик. Спочатку очільник громади передав вітання від начальника Ковельської військової адміністрації Ольги Черен та депутата обласної ради Віктора Козака. Та перед тим, як перейти до побажань, Віталій Кашик пригадав перші дні повномасштабного вторгнення і те, на скільки згуртованою в цей час була громада: як, подолавши паніку, злагоджено діяли місцеві мешканці, роблячи усе необхідне для оборони своєї малої батьківщини. Торік, до слова, громада мала б відзначити свій перший ювілей – 5-ту річницю від дня утворення, якби не війна… 

«Нині також ми робимо від нас залежне, але йдеться вже про фінансову підтримку Збройних Сил. Перед Пасхальними святами побував на Сході у наших хлопців і з перших вуст дізнався про їх потреби. І хоч назбирати необхідні суми стає все складніше, та з миру по нитці – гривня до гривні, і зможемо придбати такі необхідні для фронту квадрокоптери, прилади нічного бачення, автомобілі тощо, – сказав Віталій Кашик.

 Голова громади подякував місцевим жителям, які стали на жертовний шлях волонтерства.

«Чи не кожен із вас робить свій вклад у перемогу: хтось матеріальним ресурсом, хтось цінною порадою, ще хтось – молитвою, і за це щиро дякую вам. Дякую і нашим підприємцям, які допомагають армії багатозначними сумами, і про це ми розкажемо після Перемоги», – сказав Кашик.

Окрему вдячність висловив сільський голова польським друзям – президентові позаурядової організації Товариства приятелів дітей Сілезького регіонального відділення міста Катовіце Яну Вєсьолеку та іншим благодійникам, які, за словами Віталія Кашика нам допомагали, допомагають і будуть допомагати.

«Хвала і слава нашим Збройним Силам! Вічна пам'ять Героям. Їхні імена назавжди вписані в історію. Слава Україні! Слава її Героям! Найголовніше побажання, аби наступний свій день народження Колодяжненська громада відсвяткувала за інших обставин – мирних. Якнайшвидшої Перемоги нам!», – побажав у промові голова громади.

Привітати жителів громади від себе особисто, а також зачитати вітальну листівку голови обласної ради Григорія Недопада завітав його перший заступник Юрій Поліщук.

А ось згаданий польський благодійник Ян Вєсьолек, який встиг стати справжнім другом громади, надіслав відеопривітання, тож запис продемонстрували присутнім із екрану. Під час виступу пан Вєсьолек озвучив приємну новину: 50 дітей з Колодяжненської громади матимуть змогу оздоровитися і відпочити на території Польщі під час літніх канікул.

Фінальною частиною заходу став виступ широковідомого й мегаталановитого вокально-хореографічного колективу – державного академічного Волинського народного хору із концертною програмою «Вперед, соколи». 

«Після таких заходів хочеться жити», – резюмував Віталій Кашик, дякуючи по завершенні концертної програми начальникові управління гуманітарної сфери Лілії Осіпчук, а також художньому керівникові хору Олександрові Стаднику і усім учасникам колективу.

Також сільський голова, користуючись нагодою, привітав жінок-матерів із нещодавнім святом – Днем матері, низько вклоняючись своїй мамі Ользі Миколаївні, яка була присутня на заході.

Під час благодійних заходів у рамках відзначення Дня громади: загальна зібрана сума – 51 309 гривень (із них 19 657 гривень отримали на ярмарку, 28 952 гривень – концерті, а також 2700 гривень під час спортивних заходів).

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024