Ковельська делегація у Польщі обговорила співпрацю у сфері здоров'я і довкілля

19 Травня 2023, 15:20
Ковельська делегація у Польщі обговорила співпрацю у сфері здоров'я і довкілля 332
Ковельська делегація у Польщі обговорила співпрацю у сфері здоров'я і довкілля

Делегація з Ковеля відвідала польське місто-партнер Ленчну. 

Про це розповіли на сайті Ковельської міської ради.

Ковель представляли перший заступник міського голови Тарас Яковлев, начальник управління культури молоді, спорту та туризму Андрій Мигуля, директор КП «Ковельські парки» Віра Федосюк, головний спеціаліст управління економічного розвитку та торгівлі Тетяна Когрушева.

Під час зустрічі з бурмістром Лешеком Влодарскі ковельчани обговорили напрямки подальшої співпраці. Як зазначив Тарас Яковлев, варто використати дружні стосунки з вигодою для обох громад, взявшись до написання проєктів за новою перспективою ЄС.

У міськраді зазначили, що у травні планується відкриття І конкурсу пропозицій у рамках Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, яка дає можливість розвивати території, охоплені співробітництвом між Україною та Польщею. Громади зможуть подавати заявки на отримання коштів ЄС за пріоритетами: «Здоров’я» (бюджет 37,36 мільйонів євро) та «Довкілля» (бюджет 43,75 мільйонів євро).

За умовами програми транскордонного співробітництва, 90% проєкту будуть фінансуватись із фондів ЄС, 10% – переможцями конкурсу. Максимальна сума гранту – 2,5 мільйони євро.

За словами мера міста-партнера Лешека Влодарскі, Ковель і Ленчна уже мають досвід такої роботи. І вони готові до подальшого співробітництва та написання нових проєктів, які будуть цікавими для розвитку обох міст.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром