У Ковелі через сміття хочуть скликати надзвичайну комісію

12 Березня 2018, 11:16
7816

Сьогодні, 12 березня, на початку апаратної наради у виконкомі Ковельської міської ради мер Олег Кіндер сказав своєму заступнику з комунальних питань Андрію Товстизі проінформувати присутніх у залі, в чому проблема, що місто завалене сміттям.

За словами Андрія Володимировича, владою було оголошено тендер на проведення робіт із санітарного прибирання міста, вартістю 11 мільйонів гривень. Зареєструвалися обидва РЖКП, ТзОВ «К.П.Верес» та одна фізична особа – підприємець. Переможцем торгів з результатом 2,650 млн. грн. на 2018 рік є «К.П.Верес». Влада продовжила термін для підписання договору на виконання даних робіт, але фірма цей документ не підписала.

«Я не можу зрозуміти, як за таке призначення підприємство мало прибирати ціле місто. І станом на сьогодні маємо ситуацію, коли переможець де-факто відмовився від виконання робіт», – дивувався Андрій Товстига.

Він каже, що треба повторно, згідно чинного законодавства, проводити тендер. В середньому на все це знадобиться два з половиною місяці.

«Оці моменти, про які багато хто сьогодні гарно вміє говорити, і «Прозоро», і чесно, і відкрито, і все остальне приводить просто до хаосу. Оте сміття, яке у нас сьогодні є, ми практично де-юре і де-факто не можемо ні за які кошти прибрати і убирати, тому що немає призначень. А той, хто виграв торги… ну ви представляєте з 11 мільйонів на 2 мільйона 650 тисяч гривень. Ну це подарунок місту гарний був би зекономлених практично 8 мільйонів. Але кінцевий результат ви бачите, оте сміття, яке сьогодні є», – обурювався Олег Кіндер.

На думку мера Ковеля потрібно проводити комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). До речі, востаннє ця комісія засідала торік – у березні 2017 року і розглядала наслідки діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

«Приймати рішення з резервного фонду виділяти хоча би суму до 200 тисяч і виділяти на ЖЕКи для того, щоб вони могли прибирати», – пропонує Олег Олексійович, бо якщо сума понад 200 тисяч, то потрібно проводити торги.

Начальник управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Стернічук доповнив своїх керівників, мовляв під час проведення торгів тендерним комітетом була відхилена тендерна документація ТзОВ «К.П.Верес».

«Оскільки ними, на нашу думку, не були надані договори, які б підтверджували факт, що вони можуть виконувати дану роботу. Вони подавали скаргу в Антимонопольний комітет. І тепер ми бачимо ту ситуацію, що таки тендерний комітет був правий», – говорить Андрій Васильович.

На даний час, як він твердить, вирішується питання щодо розірвання договорів із ТзОВ «К.П.Верес» на виконання робіт із зимового утримання доріг, вуличного освітлення, місць загального користування та вилову бродячих тварин.

 










 

Коментарі
12 Березня 2018, 13:56
ЛОХІ -ВАС ЗНОВУ КІНТЕР І ТОВСТИГА РОЗВОДЯТЬ
12 Березня 2018, 14:15
Якби мер був на своєму місці, він би такої ситуації не допустив. А так... маємо, те що маємо: гори сміття, розбиті дороги... Тільки кишені повні...
12 Березня 2018, 14:26
На фото показана территория рынка по ул. Брестская. Насколько знаю, там есть хозяева? Я думаю, их надо нагибать каждый день, а не другие организации!!!
12 Березня 2018, 14:54
Немилосердно штрафувати хамів. які викидають сміття у невстановлених місцях !
12 Березня 2018, 14:59
Біля будинків сміття не менше але ось це з фото біля ринку під магазинами. Він теж не заключив договорів на вивіз сміття?Так само біля вокзалу на ринку.
12 Березня 2018, 15:19
Товстига, ти добре знаєш, за що був ІВерес відхилений від тендеру. Це була звичайна дрібничка. А саме на відсутність техніки Товстизі не раз вказувалось. На це він закрив очі, бо отримав хаабар. А зараз, коли запахло смаженим, починає викручуватись, як вош на гребінці. Ні, Андрію, так діло не піде. За свої дії потрібно відповідати. Ти повинен сам написати заяву і звільнити посаду добропорядній чесній людині. Якщо мер тебе не звільнить, ми вимусимо його це зробити. Буде так як з Балаком. Не примушуй вдаватись до крайніх мір. Звільнись добровільно і підеш на Верес до Балака заступником. Зроби це сам, бо сядеш у в"язницю. Матеріалу на тебе є предостатньо.
12 Березня 2018, 15:23
Помню были времена когда Ковель считался одним из самых чистых городов Украины
12 Березня 2018, 15:24
а явам даю гарантію 100% що Верес знову буде допушений до тендеру і знову виграє тендер з ціною 2 мільйони. І так буде до того часу поки на насититься наша влада.
12 Березня 2018, 15:51
встали би на суботник балаболи
12 Березня 2018, 15:58
ага, зараз. Хтось буде морду наїдати за хабарі, шмоньок по курортах возити а я буду за них сміття збирати по місту. Такого не буде. От якщо когось за це посадять, тоді я згоден піти прибирати місто.
12 Березня 2018, 16:03
Товстига сказав "владою було оголошено тендер на проведення робіт із санітарного прибирання міста, вартістю 11 мільйонів гривень. Зареєструвалися обидва РЖКП, ТзОВ «К.П.Верес» та одна фізична особа – підприємець. Переможцем торгів з результатом 2,650 млн. грн. на 2018 рік є "К.П.Верес. Влада продовжила термін для підписання договору на виконання даних робіт, але фірма цей документ не підписала". В той же час на ПРОЗОРРО написано зовсім інше. Ще 7 березня переможцем визнано КП Ремонтне житлово-комунальне підприємство №2 з ціною 2 600 000,00 UAH з ПДВ. Тоді ж цьому підприємству офіційно запропоновано укласти договір. Якщо виграло РЖКП №2 то при чим тут якийсь Верес? Укладати договір має РЖКП №2. То хто винуватий що договора з РЖКП немає? https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-11-23-001221-b/print/active-awards/html/987c76ed3024483c9bdfff215f1e6b23
12 Березня 2018, 16:16
ХТО В РЖКП 2 БУДЕ СМІТТЯ ЗБИРАТИ - ГЕЙКО ЧИ ТОВСТИГА НЕ ДОЧЕКАЄТЕСЬ.
12 Березня 2018, 16:35
РЖКП 2 не визнаний переможцем, а він просто стоїть на 2 місці після вересу. То йому ця перемого дісталась автоматично. То чому РЖКП 2 має погоджуватись на таке? В результаті корупційних дій Товстиги тендер практично зірвано і ви хочете зіскочити на РЖКП 2? Товстига вааще абарзел. А чому Верес відмовляється від проданих товстигою тендерів по утриманню парків, озелененню. Він хоч знає, що в результаті його продажності близько сотні працівників Добробуту втратили роботу. Без ремону і обслуговування на підприємстві звлишилась дорога техніка, яка взультаті бездіяльності вийшла з ладу. Товстига, ти проклятий всіма працівниками Добробуту. Не буде тобі щастя на цьому світі. А правоохоронні органи повинні провести детальне розслідування корупційної діяльності Товстиги і Стернічука. В Ковелі скоєно величезний злочин. Хтось має понести за це відповіідальність. Правда Кіндер? Розкажи, що ти там будуєш в гаражах РЖКП 2. Нормальні люди не будуть робити дороговартісний ремонт в приміженнях, укривати їх коштовною плиткою. Це явно не для машин.
12 Березня 2018, 16:38
Еще год назад Ковель убирали дворники. По ул.О.Пчилки и Косачив парк всегда было чисто.Они добросовестно годами убирали.Зачем их поувольняли ?Люди конечно бессовестные что выкидают где попало и их надо наказывать давать веники грабли и пусть убирают. Люблю свой город хочу что бы было чисто.
12 Березня 2018, 16:40
Сільмаш... біля заводу страховисько!!!! <br/>Володимирська ... біля вопака на зупинці сміття повний смітник , а біля нього на асфальті ще більше!!!!<br/>І так по всьому маршруту сільмаш-вокзал!!!!!<br/>Куди дивиться Товстига і Кіндер????<br/>Верес ГАНЬЯБА!!!!!
12 Березня 2018, 16:53
а затем дворников увольняли, чтобы Товстига за взяточные деньги мог на рурорт свозить свою....... ( ну вы сами знаете кого).
12 Березня 2018, 17:06
Висновок один - наявність фірмочки &quot;Верес&quot; Кіндеру та Товстизі на руку - є на кого бочку валити і прикривати свої недороботки. А раніше були тільки ЖЕКи і не було кого звинувачувати за не виконану роботу!!!!
12 Березня 2018, 17:09
а получаєця що вереса з самого начала влада хотіла бортанути з тендера і всякі там замутки робили. Верес вже раз подав в антимонопольний. і виграв там. владу заставили відмінить своє неправильне рішення против вереса. верес хоть і виграв но як побачив що влада против нього устраює рішив договора не підписувать. бо то таке його право. прошов пощі місяць. вже 7 числа обозначили вигравшим ркжп2. і чого договора ркжп не підписав ще.
12 Березня 2018, 17:23
А чому це зараз місто має прибиратися за рахунок резервного фонду???????? І ми знову вкінці року залишимося з незаасфальтованими вулицями, бо у нас форс-мажор. Фінансувати за рахунок тих, хто не виконує зобов`язань!!!! Чи в нас можна вигравати тендера, а потім тихенько - НЕ ПІДПИСАТИ ДОГОВІР. ЖАХ! Куди дивиться влада?
12 Березня 2018, 17:38
це не влада- це банда
12 Березня 2018, 17:39
Для чого надзвичайна комісія? Для чого резервний фонд? І який тут форс-мажор? Форс-мажор це коли цунамі місто накрило. Чи блискавка вивела з ладу електропідстанцію раптово. А тут яке раптово? Офіційним переможцем ще тиждень тому назад визнано РЖКП№2, яке брало участь в тендері до кінця і уступило КП &quot;Верес&quot; всього лише 1 тисячу гривень. КП &quot;Верес&quot;, якому незаконно протидіяло УКБ ЖКГ відмовилося мати справу з ними вже як місяць. Що заважало Стернійчуку за місяць організувати роботу по прибиранню міста? Що заважало РЖКП№2 з 7 березня підписати договір з УКБ ЖКГ і вже почати прибирати Ковель по закладених під тендер грошах?
12 Березня 2018, 17:40
НЕХАЙ ДОПОМОЖЕ І ДАСТЬ ДОРУЧЕННЯ ОБЛАСНОМУ КЕРІВНИЦТВУ ПАРТІЇ ДОПМОГТИ КІНДЕРУ ПРИБРАТИ СМІТТЯ У КОВЕЛІ.
12 Березня 2018, 17:41
???????????????????????????
12 Березня 2018, 17:44
Ось замість коментарів за слів давайте як з відходами ветсанзаоду: збиремо по місту самосвал сміття та у двір нашому меру (адресу всі знають). Тоді можливо задумаються наші чинуши.....
12 Березня 2018, 18:01
А ви викидайте сміття в приміщення по Театральній, 9, там є так зване вікно, через яке викидають сміття всі прилеглі будинки ( це розбите приміщення за готелем Ковель, як іти до музичної), дуже зручно,<br/> видно, власники навмисне для сміття та різних інщих питань лишили це вікно, чи для чого.
12 Березня 2018, 18:08
Для чого Товстига каже що треба знов проводити тендер і чекати два місяці коли другий жек вже визнали переможцем тендера? Жек хотів виграти? То й виграв тендер. Чого тепер в кущі ховатися? https://public.docs.openprocurement.org/get/57b056e251674c04873f945c7d98937d?KeyID=52462340&amp;Signature=pAjXR1n06ErwA%2Bi87MmZsLD68YPG/YLxkzdlZoVtwdVCHBSFnaYMN4bLXB6Q3vZnjsJ/gG%2BLCK5Gv5nfpDDgDA%3D%3D
12 Березня 2018, 18:10
А я роблю скрін, і відсилаю в міністерство.
12 Березня 2018, 18:17
узбіччя вул варшавської треба було фотографувати . особливо біля зупинки і за нею
12 Березня 2018, 18:39
Клала я на вас всіх. Не прибирала і прибирати не збираюсь. Я не уборщиця, я начальник!
12 Березня 2018, 18:47
Як розказують до останнього часу Верес взагалі не мав відношення до санітарного прибирання міста. По кінець 17 р. місто прибирало якесь з РЖКП на субпідряді другого. А як проведення тендеру затягнули і не встигли провести до 1 січня 18 р. то рішили в поточному для РЖКП профінансувати на 1/20. Отак і догралися міські комунальщики в інтриги і місто перетворили в сміттєзвалище. Хотіла керівниця РЖКП прибирати місто за 2,6 міліона то й получила такий подарок під 8 березня. Верес поступив красиво по кавалєрські
12 Березня 2018, 18:51
треба негайно провести аудит діяльності комунального відділу міськвиконкому. там на користь Вереса підписано дуже багато актів НЕВИКОНАНИХ робіт. І все було б гладко з останнім тендером. Верес мав виграти тендер любою ціною. Тому вони й поставили ціну 2, 5 мільйони. Розрахунок був простий- головне перемога. далі- маючи досвід попередніх перемог, решта суми мала закриватись НЕВИКОНАНИМИ РОБОТАМИ. Але втрутилось населення міста. завдяки працівникам фінвідділу ці афери набули розголосу. ось тому й не став Верес виконувати умови тендерів. Бо притоку фінансів зліва вже не буде. Що, три місяці не знали що за 28 копійок зрізати дерево неможливо? Чому мовчали 3 місяці, а тепер прозріли? А я скажу чого- перекрили поток лівих грошей, який поступав з актами НЕВИКОНАНИХ робіт. ось і вся арифметика, ПАНОВЕ.
12 Березня 2018, 19:36
Чого займаєтесь дурницями?Краще дати гроші фізичним особам то швидше приберуть
12 Березня 2018, 19:44
Те на що ковельчани заслуговують те і мають!
12 Березня 2018, 19:48
В ковеоі купа відморозків що серуть навколо себе.<br/>Влада нічого не вміє.<br/>На сам перед 80% мешканців неадеквати
12 Березня 2018, 19:48
В ковеоі купа відморозків що серуть навколо себе.<br/>Влада нічого не вміє.<br/>На сам перед 80% мешканців неадеквати
12 Березня 2018, 19:51
Що поробиш такі люде
12 Березня 2018, 19:51
Що поробиш такі люде
12 Березня 2018, 19:55
Красіве наше місто
12 Березня 2018, 19:55
Красіве наше місто
12 Березня 2018, 20:21
Да такого срача ще в ковелі небуло я так думаю натягують вас шановні іфіст і вгриву
12 Березня 2018, 22:02
Чисто не там де прибирають, а де не смітять.
12 Березня 2018, 22:04
Балак бігає по городу і кричить що уходить з Вереса але його не відпускають.Таке гамно <br/>нікому не треба бо воно реально ваняє. Тому брехуну вірить тіки Стернічук і він сам.Половину коментар тут написало те чмо
12 Березня 2018, 22:15
Досить лити бруд на інших, вставайте і прибирайте місто, бо Верес явно мав право не підписувати договір, а РЖКП другий на черзі - побачим як він захочуть прибирати за 2 600 000.
12 Березня 2018, 22:22
Чого ти договір не підписав сам це ж твоя ціна
12 Березня 2018, 22:32
РЖКП №2 є офіційним переможцем цього тендеру!!! Для чого посадовці вводять в блуд громадськість? Переможцем РЖКП №2 визнано за протоколом №14 засідання тендерного комітету 7.03.2018р. Ніяких надзвичайних комісій не треба проводити. Ніяких нових тендерів так же. Бо переможець є. РЖКП №2 в тендері спеціально грав на пониження ціни щоб видавити &quot;Верес&quot; з цього бізнесу. От &quot;Верес&quot; і уступив дамі ))))) Тепер нехай прибирає. Проглядається зговір між замовником тендера і одним з виконавців аби видавити конкурента з ринку. Раз не вдалося. Антимонопольний комітет надавав комунальним чиновникам по руках. То вирішили розіграти нову комедію. РЖКП №2 брало участь в тендері без наміру вигравати? Бо тоді чого не укладає договір?<br/>ПОВІДОМЛЕННЯ<br/>про намір укласти договір<br/>1. Найменування замовника: УПРАВЛІННЯ КАПІТАЛЬНОГО БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ КОВЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ<br/>2. Код згідно з ЄДРПОУ замовника: 20130489<br/>3. Місцезнаходження замовника: 45000, Україна, Волинська область обл., м. Ковель, вул. Незалежності, 73<br/><br/>4. Конкретна назва предмета закупівлі 5. Коди відповідних класифікаторів предмета закупівлі (за наявності) 6. Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг 7. Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг 8. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг<br/>Послуги з прибирання та підмітання вулиць ДК 021:2015: 90610000-6 — Послуги з прибирання та підмітання вулиць 1 послуга 45000, Україна, Волинська область, Ковель, Вулиці міста від 01 січня 2018<br/>до 31 грудня 2018<br/><br/>9. Найменування учасника − переможця процедури закупівлі (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові (для фізичної особи): КП Ремонтне житлово-комунальне підприємство №2<br/>10.Інформація про ціну пропозиції: 2 600 000,00 UAH з ПДВ
12 Березня 2018, 22:40
ВСІХ З призвіщем Балак публічно на стадіоні
12 Березня 2018, 22:43
Нарешті здоровий глузд заговорив.Дійсно, зверніть увагу на закупівлю в Прозоро і все буде ясно, а то лише одні безглузді переписки нічим і ніким не підтверджені
12 Березня 2018, 22:48
не жени туфту. Останнє слово було за Вересом. завдання було одне- виграти тендер любою ціною. Не зрослось в обіцянці компенсувати решту суми актами НЕВИКОНАНИХ РОБІТ. Бо дуже вже зацікавились цим фактом ковельчани. ось Верес і дав попятну. Але можете не переживати. На слідуючому тижні в ковелі буде працювати комісія НАБУ. Вона розбереться. Все тільки ще починається. Другим тендером, як це планує зробити Товстига, не вдасться замазати вчинені злочини. так що скоро ковельчани дізнаються всю правду. Хтось на Великодні свята вже буде хлептати баланду на маневицькій зоні.
12 Березня 2018, 22:53
Скільки на мене не какайте, мене з РЖКП № 2 не виїсте. Я тут маю в дуже багато разів більше, ніж на помідорах. І доки моя криша не протече, я буду у вас як більмо на оці!
12 Березня 2018, 23:22
Тут що одні продажні від Вереса і Жеків? Балак, скільки платиш за статтю? Якщо домовитись то я готовий писати за вересов
13 Березня 2018, 00:00
Скорше платять аби строчити на Верес всяку пургу. Включи мозги Іванич. Тобі офіціальними документами в ніс тичуть що тендер виграла РЖКП. Вже тиждень як. І чогось не розродиця договора підписати. А начальство комунальне чогось ніяк за тиждень не викличе свою підлеглу щоб договора підписати. От за тиждень і засмітили Ковель по саме немогу. Верес до саночистки взагалі немав ніякого відношення. І в прошлому році і в теперішньому. Саночисткою займалася РЖКП. І гроші за то получала.
13 Березня 2018, 00:55
Всі коментарі один бред безграмотних, необізнаних людей із чинним законодавством, написані із злобою на когось, із-за неприязні на якусь особу, або з умислом облити когось брудом і залишитись невідомим для Ковеля. Для того, щоб писати справедливі розумні коментарі в даній ситуації необхідно знати і усвідомлювати норми законодавства, які регулюють в даний час процес проведення закупівель (тендерів) товарів і послуг за державні кошти. <br/> Лише один коментар досить грамотно і правильно написаний &quot;Чисто не там де прибирають, а де не смітять&quot;.<br/> Так що, прошу всіх авторів цих коментарів більше не писати таких дурниць, не мусорити у себе вдома, а залучатися фізично до процесу прибирання і сортування сміття в Ковелі. <br/> Ніхто не прийде і не буде це робити за вас. Станьте прикладом для інших і поширте коментар, як це ви робите і турбуєтесь про читоту біля будинку, про чистоту на вашій вулиці.
13 Березня 2018, 01:27
Відловлювати,знімати на відео і в поліцію.Далі примусові роботи по прибиранню міста.
13 Березня 2018, 08:29
тільки після того, як головний корупціонер Товстига сяде в тюрму і поверне вкрадені гроші державі.
13 Березня 2018, 10:23
А ти закрий сво. єб...о.що давав йому взятку?Якщо він брав то посади.Якщо послав тебе на хр...то
13 Березня 2018, 11:18
Приймаються заявки від міст, із населенням до 100 тис народу, на предмет зручності проживання, краси та чистоти. Ковель - ти вже подав заявку? Ні? Дивно...
13 Березня 2018, 13:06
Нахера той ЖЕК нехера той мер питання людям нема куди падлюки світники хай кожних 500 метрів отоді буде нормально
13 Березня 2018, 13:07
Нахера той ЖЕК нехера той мер питання людям нема куди падлюки світники хай кожних 500 метрів ставлять отоді буде нормально
13 Березня 2018, 13:12
Офіційно з першого квітня смітники кожних 100 метрів а ні то до білого дому весь мусор ковеля .хто підтримає......
13 Березня 2018, 15:38
Во во. Поки Балак керував комуналкою Ковеля то наше місто не один раз визнавалося в Україні містом найкращого благоустрою. І отримувало перші місця.
14 Березня 2018, 09:51
п1дтримую Тетяну а ще чому з нашого Б1лого дому не виходить н1хто на суботники?Чим роздавати наш1 грош1 протряс1ть с1дницями покаж1ть приклад
14 Березня 2018, 11:01
А чому ми не робимо перевибори, якщо не влаштовує ця влада? Може є такий закон?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024