У Ковелі за кошти ЄС хочуть утеплити школи, лікарні та міськраду

02 Червня 2023, 16:31
У Ковелі за кошти ЄС хочуть утеплити школи, лікарні та міськраду 658
У Ковелі за кошти ЄС хочуть утеплити школи, лікарні та міськраду

Ковель подає заявку на участь в програмі термомодернізації громадських будівель за рахунок європейського кредиту.

Про це розповів міський голова Ковеля Ігор Чайка на своїй сторінці у фейсбук.

Він зазначає, що місто отримало нагоду взяти участь у масштабній програмі «Енергоефективність громадських будівель в Україні», яку фінансує Європейський інвестиційний банк. Згадана програма — це рамкова кредитна угода між Європейським інвестиційним банком та Україною.

Основна її мета — підвищити енергоефективність громадських будівель українських міст: закладів охорони здоров’я, освіти, спорту, культури, адміністративних будівель.

Напередодні на позачерговому засіданні виконкому затвердили перелік проєктів, які подадуть на конкурс. 1 червня  на позачерговій сесії міської ради прийняли рішення про намір отримати позику в межах згаданої програми.

Кредит видають на 20 років, під 4,02 % річних. Пільговий період — 5 років.

Подаватимуть заявку на участь у програмі «Енергоефективність громадських будівель в Україні» для семи закладів Ковеля — три заклади освіти, три — охорони здоров’я та адмінбудівля міської ради.

Перед тим робили запити щодо енергоспоживання по кожному закладу профільної сфери. Це допомогло визначити, які з них споживають найбільше енергоресурсів, і які потрібно першочергово утеплювати.

Визначили такі проєкти:

  • капітальний ремонт будівель (термомодернізація) дитсадка №9 «Пролісок», ліцею №7», школи №12;
  • капітальний ремонт фасаду будівель Ковельського МТМО – центральної районної лікарні, клініко-діагностичної лабораторії центральної районної лікарні та пологового будинку.

Подали також заявку на проєкт реконструкції адміністративної будівлі міської ради по вул. Незалежності, 73.

«Енергоефективність лишається актуальним питанням для нашої громади. Тож участь у такій масштабній програмі — великий шанс модернізувати інфраструктуру міста та зменшити витрати з бюджету на енергоносії. В рамках програми планується здійснити комплексне енергоефективне відновлення майже тисячі громадських будівель по всій країні. Будемо раді, якщо Ковель буде в переліку міст-учасників. Вболіваємо, щоб наші проєкти пройшли відбір», – написав Ігор Чайка.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024