Депутат облради Столяр зазіхнув на озеро в Кричевичах, - підприємець

20 Березня 2018, 18:29
10110

На екологічній комісії Волинської обласної ради розглянули звернення жителів сіл Кричевичі, Черемошне, Ломачанка Ковельського району та села Стобихівка Камінь-Каширського району. 

Про це повідомляє «Волинь24».

Люди нібито поскаржились депутату обласної ради, голові комісії Василеві Столяру на користувача місцевого озера Забілля, мовляв не пускає селян на водойму.

Натомість засновник підприємства «Карпус», яке є користувачем озера, член Львівської федерації риболовного спорту Роман Івасишин переконаний – у Василя Столяра тут є особистий інтерес. І нічого іншого він не має на меті, як вигнати підприємців і заволодіти рибою.

ОЗЕРО СВІТОВОГО РІВНЯ

«Озеро у селі Кричевичі – спортивна водойма. Як у футбольної збірної є стадіон, так і у збірної України з рибальського спорту є своя водойма», – пояснює Роман Івасишин.

Підприємець розповідає, що право користування на цю водойму він отримав у 2015 році. На той час озеро заростало і практично не мало риби – усю виловили браконьєри сітками.

Рибалки-спортсмени водойму розчистили, запустили у неї коропа, облаштували помости. Зараз на озері проводять змагання з коропового спорту, з риболовлі спінінгом з берега, зимової риболовлі.

Минулого року риболовний клуб Кричевич у складі збірної України став чемпіоном світу з ловлі коропа.

«Це спортивне озеро світового рівня. Про Кричевичі тепер знають у всьому світі», – переконує Роман Івасишин.

ЗВИНУВАЧЕННЯ ЛУНАЮТЬ НЕ ВПЕРШЕ

Підприємець каже, що звинувачення від депутата Василя Столяра лунають не вперше. Минулого року на сесії обласної ради він вже озвучував таке ж звернення від місцевих. Тоді «Карпус» перевіряли і правоохоронні, і контролюючі органи, однак порушень не знайшли.

Підприємець переконує – у нього дружні відносини з селянами: 

«Місцеві без проблем приходять і ловлять рибу – в будь-який час дня і ночі безоплатно. Тому це брехня про те, що у них вимагають по 200 гривень».

Більше того – член Львівської федерації риболовного спорту переконаний, що селяни звернення не підписували.

«Це сфабрикований документ. Якщо ви уважно подивитесь на цей документ, то ви побачите, що там багато разів підписувалась одна і та ж людина. Там може бути хіба кілька підписів браконьєрів. Але ні у 2018, ні наприкінці 2017 років ніякий збір підписів у селах не проводився», - наголошує Роман Івасишин.

ОСОБИСТИЙ ІНТЕРЕС СТОЛЯРА

Підприємець переконаний, що очорнити його хоче депутат Столяр.

«Він знає, що в озеро риба запущена у великій кількості і очевидно хоче її виловити сітками з допомогою кількох місцевих браконьєрів. Чиновники замість того, щоб допомогти, вставляють палки в колеса», - наголошує інвестор. 

«Мабуть, вони просто хочуть виселити нас звідти і поділити рибу. Іншого варіанту я не бачу», - резюмує користувач озера Забілля.

Коментарі
20 Березня 2018, 20:59
всі водойми природнього походження до приватизації заборонені. Хочеш розводити рибу- рий ставка, розводь і продавай. Уявіть собі, що якейсь бидло приватизувало Дніпро чи Турію. Це ж абсурд. Валіть таких шакалів треба.
20 Березня 2018, 21:30
Краще з гранатометом ловити рибу
20 Березня 2018, 21:57
Багато разів відпочивали на озері. Рибалили ніхто ніяких грошей не платив. Взагалі порівняно з тим, що раніше робилося навкруги та в самій водоймі це небо і земля. Навкруги чисто, і для відпочинку і для риболовлі є спеціально облаштовані місця. До речі на території є чудова база де можна круто відпочити. Персонал також привітний. А ось такі "депутати" як завжди хочуть привласнити все собі. Чому раніше озеро нікого не ціавило? Напевно, що не було вигідно!!! Краще ж прийти на все готове і загребсти під себе!!!
20 Березня 2018, 22:00
А чи платять оренду в місцевий бюджет???
20 Березня 2018, 22:09
Хоть в чомусь ми перші! Хлопаки молодці!!!<br/>http://kurs.if.ua/news/ukraintsi_peremogly_v_chempionati_svitu_z_lovli_koropa_foto_58240.html
20 Березня 2018, 22:41
Це водосховище
20 Березня 2018, 22:59
Можу підтвердити факт, що на рибалку на озеро попасти не реально, так само і відпочити на ньому. Охорона виганяє. Цієі зими брали гроші по 40 гривень за зимову рибалку. Хоча це є природнє озеро. І про ніяку оренду мова йти не може.
20 Березня 2018, 23:00
І риби на даній водоймі було придостатньо.
20 Березня 2018, 23:03
Те що є лад на прибережній зоні це факт, але обмежувати доступ до водойми рибалкам і відпочиваючим це незаконно.
20 Березня 2018, 23:58
Був там цього року зимою, записили фаміліі взяли по сорок гривень і за очеретові фішки не виходити,хча були питання про білети про риболовлю аіх ненадали,бо озеро по словах охоронців знаходиця в власності сільськеі ради,куди ідуть оті гроші?булаб іще рибалка як рибалка !
21 Березня 2018, 00:26
Що той лемко пыз..ть, до 2015 року не було риби. Покійний Сметана там риби теж напустив чимало, і до нього коропів було тьма, за вугрі не говорю. І Сметана гроші з ковельських та місцевих не дер, як ці вонючі лемки по 40 грн., і то лови одну плотичку, яку вони не пускали. То за що платити?<br/> Вугря з 2015 року вони виловили практично повністю, водойму перетворили в приватні угіддя для своїх мажорів.<br/> До Не Байдужа<br/> Слухай, дитино, ти рибалила і не платила? Хіба за тебе дядьки платили, а ти їм вудочки тримала, чи щось інше. Не лізь, де не тямиш.
21 Березня 2018, 00:49
Хахах ну такої відповіді на мій коментар і потрібно було очікувати. Розчарую Вас рибалко тямлю більше ніж ви думаєте! Все ж український менталітет видно здалеку: не дихну але нахамлю.
21 Березня 2018, 00:50
Хахах ну такої відповіді на мій коментар і потрібно було очікувати. Розчарую Вас рибалко тямлю більше ніж ви думаєте! Все ж український менталітет видно здалеку: не дихну але нахамлю.
21 Березня 2018, 08:03
Гнати тих лемків знашої землі,хай їдуть звідки приїхали тай там&quot;ХАЗЯЙНУЮТЬ&quot; !!! За плотву яку вони непускали ще платити 40гр. Морда нелопне,і покупатись недають ото &quot;ХАЗЯЇ СПОРТСМЕНИ&quot;!!!
21 Березня 2018, 08:25
лемкки не тільки не дають рибу ловити а це продають коноплю
21 Березня 2018, 09:37
Список у зверненні до депутата майже справжній' але ви насправді вірите що в 4 селах живе лише 30. Людей то ви справді дурні. А озеро було чисте завдяки водоканалу .но майже без риби'. Там усе мутить староста любитель доставляти рибку у ковельські кабінети кубський '
21 Березня 2018, 14:17
Дамир Шихотаров - явно не лемко. Лемки - виконавці.
21 Березня 2018, 19:33
Один чорт непотріб, зайди на нашій поліській землі. Хай в себе водойми хоч орендують, хоч зразу запалють і уху варять.
22 Березня 2018, 02:23
Озеро за могорич пропив голова сільради Кубський. А зараз нехай забере назад .
22 Березня 2018, 10:05
Нічого проти них не маю, да зона ловлі для місцевих жителів мала,не дають ловити фідером. Але де так ще можна відпочити , половити рибу таких розмврів. Як прийде нова влада все різко поміряється, але -невідомо в який бік.
22 Березня 2018, 15:05
А що написано в правилах рибальства в Україні ? Зрозуміло,що рекреаційна зона відпочинку для депутатів і різних ділків є ласим шматком бізнесу.То може цивілізовано господарювати і утримувати водойму на прикладі сусідів поляків? Водосховище на Мощоній вже занедбане і безхозне.От нехай беруть в аренду і наведуть порядок.А з однією вудкою чи спінінгом Ви маєте повне право рибалити на всіх водоймах України !
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024