У Ковелі безробітні допомогають комунальникам розчищати місто від снігу

21 Березня 2018, 10:28
2625

Останнім часом бюджетні установи все частіше стали співпрацювати з органами державної служби зайнятості в частині залучення безробітних до виконання суспільно важливих робіт для територіальних громад.

Про це повідомляє Ковельський міськрайонний центр зайнятості на своїй сторінці у Фейсбук. 

Цього року перелік соціальних партнерів Ковельського міськрайонного центру зайнятості по реалізації зайнятості доповнився Ковельською міською радою.

Ще в листопаді минулого року ВК Ковельської міської ради було прийняте рішення « Про організацію громадських робіт на 2018 рік», яким затверджено 18 видів суспільно-корисних робіт, які відповідають потребам міста та сприяють його соціальному розвитку та 14 підприємств, за участю яких ці роботи можуть організовуватись.

З приходом весни найбільш затребуваними сталиь роботи по наведенню благоустрою та впорядкування території міста і раптовими як на цю пору року - ліквідація снігових заметів. 

Аби забезпечувати нормальний рух пішоходів та надати допомогу комунальникам міста в терміновому порядку Ковельським міськрайонним центром зайнятості спільно з міською радою на РЖКП-1 та РЖКП-2 були організовані оплачувані громадські роботи. На впорядкування вулиць міста укладено 3 договори на проведення громадських робіт, створено 28 тимчасових робочих місць та наразі залучено 14 осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості пошуках роботи. Під чітким керівництвом працівників комунальних господарств безробітні забезпечують прибирання снігу та льоду на автобусних зупинках, в місцях масового переходу доріг, усувають слизькість та сніжно-льодяні утворення.

«Доки існуватиме потреба, безробітні працюватимуть і надалі. В місті має бути лад. Хоча одночасно навести лад по всьому місту доволі проблематично. Тому по можливості кожен має навести благоустрій хоча би біля прилеглої до свого магазину чи будинку території. І це нормальна європейська практика, коли люди наводять лад біля своїх будинків самостійно. Водночас громадські роботи з наведення благоустрою будуть організовуватись і надалі», – зазначають у центрі зайнятості.

 



Коментарі
21 Березня 2018, 13:38
ще до цього процесу потрібно долучити тих, хто по вечорах викидає пакеьти з домашнім сміттям на вулицю або ставить під дерева. На й тих хто лінується встати і винести пакет на сміттєвоз, а викидає його з вікна. Є й такі. Шість місяців безкоштовних громадських робіт для таких телепнів під музичку, а ще краще під барабан.
21 Березня 2018, 15:40
ХІБА НА ОБЛІКУ ЛИШЕ 3 БЕЗРОБІТНІ ???
21 Березня 2018, 15:42
До прибирання снігу обовязково треба долучити всіх членів тендерної комісії.
21 Березня 2018, 16:24
Скоро на біржі не буде жодного базарника!
21 Березня 2018, 20:03
Треба було залучити ще й бідного Sternichyka до прибирання міста від снігу. Нехай прилаштує до свого буса снігоприбирального ковша і ганяє по місту. Хоть якийсь буде толк.
21 Березня 2018, 21:52
це якась показуха. В РЖКП2 немає ані грама піску.А тут піском посипають тротуари. Чи то може той пісок, що памідориха взяла в борг в Добробуті і до цього часу ще не віддала?
22 Березня 2018, 13:33
Правильно <br/>А то стоять на біржі роками в отримують гроші не за що
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром