Подяки екс-бійцям, ремонт доріг та приєднання сіл до Ковеля: що вирішували на останній сесії міськради

23 Березня 2018, 08:58
3418

Вчора, 22 березня, тридцять п’ята сесія міської ради розпочалась з урочистого моменту. 

Про це повідомлється на сайті Ковельської міської ради.

Міський голова Олег Кіндер разом із секретарем ради Вірою Федосюк, своїм заступником Ігорем Прокопівим вручили Подяки ковельчанам, які з початку військового конфлікту на Сході держави першими стали на захист України. Їх нагороджено з нагоди Дня українського добровольця, який ми відзначаємо другий рік поспіль 14 березня.

За мужність, особистий внесок у відстоювання миру, захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, звитягу, відданість своїй нації та з нагоди Дня українського добровольця Подяки отримали наші земляки - колишні бійці штурмового батальйону «Айдар», батальйону спеціального призначення «Донбас» та 80-ої окремої десантно-штурмової бригади.

 

 

Потому депутати перейшли до запитів і звернень, які в основному стосувались благоустрою міста. 

Звернення від народного депутата Ігоря Гузя щодо ремонту вулиці Черняховського озвучив його помічник Володимир Люклянчук. Про свої проблеми розповіли і самі мешканці згаданої вулиці. 

Сергій Янок та Ігор Пініс вели мову про те, щоб надати фінансову допомогу на лікування ковельчанину, кіборгу Андрію Луцику.

 

1

 

Депутати підтримали запит Сергія Кошарука, в якому він просить звернутись до керівництва ТзОВ «К.П.Верес», аби воно надало докази, а якщо такими не володіє, тоді вибачилось, щодо інформації, яка поширюється серед ковельчан, де звинувачують владу у порушенні процедури проведення тендерів.

Сергій Кошарук також ініціював здійснити заходи з вивчення громадської думки щодо об'єднання міста Ковеля з селами Білин, Колодниця, Зелена, Воля-Ковельська Ковельського району та з Ружин, Городилець, Клевецьк Турійського району.

У ході своєї роботи обранці громади розглянули майже 70 питань. Серед них – про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік. Зокрема, вільні залишки коштів на 1 січня 2018 року, які отримало місто, передбачили на сферу культури - 400 тисяч гривень, освіти – понад 700 тисяч гривень. Понад три мільйони додали для медичних закладів. Ці гроші підуть на придбання обладнання, препаратів та благоустрій території й ремонт приміщень.

Збільшили видатки і на Програму соціального захисту окремих категорій мешканців міста Ковеля на 360 тисяч гривень.

Додаткових 17 мільйонів асигнувань надали управлінню капітального будівництва та житлово-комунального господарства. Фінансові ресурси скерують на ремонти доріг, прибудинкових територій, парку ім.Лесі Українки, реконструкцію та будівництво інженерних мереж, вуличного освітлення.

На сесії затверджено Положення про відділ культури виконавчого комітету, Статут РЖКП №1. Відповідно до вимог законодавства змінено назву Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Ковеля на Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю м. Ковеля та затверджено Положення установи у новій редакції.

Було розглянуто майже 50 проектів рішень, що стосуються регулювання земельних відносин в місті та внесення змін до детальних планів територій.

Впродовж тривалого часу не можуть прийти депутати до спільного знаменника у питанні будівництва пішохідної доріжки від школи мистецтв до вулиці Театральної. Як альтернатива, розглядається влаштування тротуару на вулиці Леонтовича. Жоден варіант вкотре не отримав необхідної кількості голосів, – зазначили у міськраді.

 

Коментарі
23 Березня 2018, 12:04
А хтось спитав у нас чи <br/>бажаємо ми до Ковеля приєднуватись
23 Березня 2018, 13:06
якщо не бажаєте, - то Ви не житель с.Зелена
23 Березня 2018, 13:21
А як вирішидось питання по продовження оренди під Конащучкиним павільйоном.ПРОДОВЖИЛИ ЧИ НІ
23 Березня 2018, 13:36
А де рішення по вулиці П.Мстислава..
23 Березня 2018, 13:58
ні,не продовжили,а якщо і продовжать то тільки до кінця року...(хоча сумніваюсь)..... і таке буде із сусідніми МАФами....
23 Березня 2018, 15:45
КОвель+ЗЕЛена-КОЗЕЛ
23 Березня 2018, 16:56
А xто коли згадає за вул.грищенка(вона ж кутузова) сюда повідмовлялись їздити усі перевізники через стан дороги? Поремонтували б хочаб зі строни де склади і холодильники, металобаза, деревообробний , може фірми скинуться на дорогу,?їх там багато і їx вантажівки рвуть шини
23 Березня 2018, 17:07
Замість обладнання за обстеження якими ще ú паціенти будуть платити, заключили б контракти з провідними спеціалістами м.луцьк, львів, щоб раз на тиждень приїжджали і консультували ,як амбулаторно так і стаціонар. Тому що xвороба ковельськиx медиків це неуцтво і непрофесіúність помножена на безкарність і xaлатність.
23 Березня 2018, 17:16
Квалификационная категория: Детский хирург высшей категории<br/>Специализация: пластическая и реконструктивная хирургия (пластические операции на коже и подкожной клетчатке с имплантацией экспандеров, пластика твердого и мягкого неба, пластика верхней губы, ринопластика, отопластика), общая хирургия.<br/>Специалист в области врожденной детской патологии - заячья губа, волчья пасть, выполняет хейлопластику, уранопластику, вторичные ринопластики.<br/>Цеú пластичниú xірург єдиниú в україні оперує щілину піднебіння діткам до 6міс, заячу губу,гемангіоми, і інші вади обличчя. М.львів. оперував моїх дітей<br/> . завдяки ранніи пластиці діти нормально розмовляють. Може комусь згодиться
23 Березня 2018, 17:22
&quot;Жителю с. Зелена&quot;- це ж Ковель приєднується до Вас!
23 Березня 2018, 19:52
Мешканці не заявляють, щоб припиняти оренду Конащук, і усний договір продовжується довічно.
23 Березня 2018, 21:50
Згідно чинного законодавства є негативний висновок Мурай і його продовження є незаконним а Логвінов відробляє і буде по життю відробляти разом з Кіндером, Федосучкою,(раби) перед Конащуком-збитим льотчиком з психічною дружиною...ХА-ХА-ХА
23 Березня 2018, 23:32
Нашо села до Ковеля приєднувати..
24 Березня 2018, 19:55
Мешканці тих сіл невпевнений що особливо хочуть приєднатись до найпотужнішого міста Kovel.<br/>Так: верес вигнати, почати розвиток двох жеків на якісне обслуговування.ініціювати службові перевірки усіх міських чиновників та притягнути до відповідальності! Скласти список по найбільш проблематичним ділянкам міста і почати вирішувати з най складнішого, переглянути кількість посадовців в районі і неефективних звільнити. Посилити поліцейський нагляд за малолітнім населенням. Ітд.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024