У Колодяжненській та Дубівській ОТГ будуть мобільні ЦНАПи

23 Березня 2018, 11:00
2667

У вівторок, 20 березня,  у Ковельській райдержадміністрації обговорили умови участі об’єднаних територіальних громад у проекті «U-LEAD» з Європою» - міжнародній програмі, яка фінансується ЄС та країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і має на меті покращення якості надання адміністративних послуг для населення.

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації. 

Як відомо, існують різні моделі надання адміністративних послуг. Найбільш поширеними наразі стали Центри надання адміністративних послуг — ЦНАП. Зазвичай це спеціально облаштоване приміщення, у якому є можливість отримати широкий спектр адміністративних послуг у комфортних умовах. Проте, коли йдеться про надання послуг у громадах, які включають багато населених пунктів, то доволі актуальними стають проекти, що реалізуються за підтримки Програми «U-LEAD» з Європою» та передбачають створення мобільних ЦНАП, які діють на базі  спеціального авто, повністю облаштованого місцями для адміністраторів та відвідувачів, де надаються послуги у форматі «єдиного вікна» безпосередньо в селищах та селах.

Така модель успішно зарекомендувала себе в європейських практиках, є абсолютною новинкою для України та вкрай необхідною для тих громад, у складі яких є багато віддалених невеликих населених пунктів, де неефективно або неможливо облаштувати стаціонарні приміщення.

Відтак, про наміри  участі ОТГ району  в проекті «U-LEAD» з Європою», щодо підготовки відповідних проектних заявок Дубівською та Колодяжненською ОТГ, в рамках діючої угоди про співпрацю з центром надання адміністративних послуг райдержадміністрації, говорили під час робочої зустрічі голови райдержадміністрації Віктора Козака із начальником відділу з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації Наталією Прядун, Дубівським сільським головою Романом Троцюком, Колодяжненським сільським головою Віталієм Кашиком та іншими представниками об’єднаних територіальних громад.

 

Коментарі
23 Березня 2018, 18:39
Космос чмо.
24 Березня 2018, 01:04
І наш Кашик — теж саме!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024