У Ковелі відбулося третє заняття з медіаграмотності

20 Липня 2023, 10:40
Район.Діти 701
Район.Діти

У Ковелі відбулося третє заняття гуртка з медіаграмотності у рамках проєкту Район.Діти.

Зі школярами зустрілася журналістка національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua Ніна Коляда у вівторок, 18 липня.

Захід відбувся у ковельському Молодіжному центрі «Місто Ідей».

Мета проєкту навчити волинських школярів базових знань з медіаграмотності, основних навичок журналістів, фотографів, відеографів, ведучих,  практичні поради щодо фактчекінгу, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії. Деякі  слухачі зможуть пройти журналістську практику в мережі Район.in.ua.

Темою третього заняття були соцмережі.

Журналістка розповіла, що потрібно знати, аби себе захистити у соцмережах. Та як не попастися на гачок до шахраїв.

Вони пройшли тест «Нема життя без інтернету», щоб визначити, чи не залежні вони від інтернету. Результати тесту показали, що учасники гуртка користуються інтернетом мудро та вміють себе контролювати. 

Також журналістка розповіла історію австралійської моделі та блогерки Ессени О’Ніл. Своїм прикладом дівчина продемонструвала всю фальшивість умовно ідеального віртуального життя.

Учасники гуртка запевняли, що вміють відрізняти життя в інтернеті та реальний світ. Проте, погоджуються з думкою психологів, що отримати лайк = з'їсти шоколадку.

В ході заняття ознайомилися зі способами шахрайства в інтернеті.

Учасники гуртка ділилися своїми історіями, пов'язаними із шахраями: одній дівчини приходили повідомлення з текстом «Це ти у фільмі?» і підозрілим посиланням; іншій телефонував начебто поліцейський і хотів зустрітися; також бували випадки передоплати товару в інтернет-магазині, а сам товар не надсилали.

Присутні охоче поділилися порадами, як уникнути шахрайства. Наголошували на тому, що все потрібно перевіряти, а також не можна повідомляти стороннім особисту інформацію.

Наприкінці заняття ознайомилися з тим, як налаштувати приватність у соцмережах.

Нагадаємо, національна мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запрошує волинських школярів стати учасниками гуртків з медіаграмотності.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024