17-річні вбили ковельчанина через бурштин: подробиці жорстокої трагедії

26 Березня 2018, 10:00
9238

Двоє 17-річних юнаків жорстоко вбили 45-річного ковельчанина, який приїхав купити бурштин-сирець під обробку. Товару юнаки не мали, а відтак грабіж і напад планували відразу, після чого позбавились тіла і спалили авто жертви.

В березні соцмережі сколихнула новина про те, що 45-річний волинянин поїхав з Ковеля у Рівненську область та не повернувся. Повідомлення про автомобіль, яким поїхав чоловік, його ім’я та фото поширювали в соцмережах та в ЗМІ, проте безуспішно.

 


 

Через деякий час стало відомо, що чоловіка жорстоко вбили та пограбували юнаки на Рівненщині.

Вбили та поїхали розважатися

Згодом поліція повідомила, що волинянин у селі Нивецьк зустрівся з неповнолітніми, щоб купити у них бурштин-сирець. Та хлопці виявилися звичайнісінькими шахраями, бо вони не мали каміння, а лише хотіли нажитися та забрати у чоловіка гроші. Після того, як потерпілий все зрозумів, розмова швидко закінчилася. Тоді зловмисники металевою палицею двічі вдарили його по голові та відібрали у нього близько тисячі доларів США.

Чоловік від удару впав без свідомості. Тоді молодики вирішили заховати його тіло у лісопосадці поблизу Дубровиці, а самі сіли в його автомобіль «Volkswagen Passat B5» і поїхали розважатися. А через кілька днів викрадену автівку спалили неподалік села Мочулище.

Поліцейські зуміли вийти на слід зловмисників і встановили їх особу. Відтак, вони зізналися правоохоронцям у скоєному та показали місце вчинення злочину та місце спаленого транспортного засобу.

«Вбили якісь відморозки-наркомани»

Інформаційне агентство Волинські Новини пише, що поліцейські відразу активно взялись за розслідування. Джерела, близькі до представників нелегального бізнесу, стверджують що в містечку Сарни, яке вважають однією зі «столиць» нелегального промислу, почали «трясти» ледь не всіх, хто більш-менш дотичний до цього «бізнесу».

Відтак, за недовгий час вдалось з’ясувати особи підозрюваних – ним виявились юнаки, які не займались «бурштиновим» бізнесом постійно, а лише час від часу займались торгівлею маленьких партій товару по декількасот доларів. Чоловіку ж пообіцяли хороший товар під обробку під «шар» (кулі невеликого діаметру, які згодом перепродають в Китай, - ред).

«Аби «кинути» вони спеціально вибрали жертву не місцеву, щоб уникнути проблем. Такого товару, який пообіцяли, вони не мали, а тому це все – чиста підстава», – розповідає мешканець Сарн, який дотичний до бурштинового бізнесу та додає, що зловмисники - «відморозки, які балувались наркотиками». До того ж раніше займались крадіжками, один з них – досі під слідством. Проте, з його слів, чоловіка, швидше за все, хотіли просто оглушити, але не вбивати.

Неповнолітніх злочинців вже затримали у порядку статті 208 Кримінального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання у Сарнах.

Їм вже повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Згідно з санкцією статті, зловмисникам за вбивство загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Коментарі
26 Березня 2018, 16:08
И так будет с каждым кто не заплатит мне за крышу.
26 Березня 2018, 16:25
Сумніваюсь, що там були тільки неповнолітні. Малі подонки взяли на себе вину, щоб повнолітні вишака не отримали.
27 Березня 2018, 00:51
Ви ймовірно передивилися телевізор і тому так і говорите. Вбили реально неповнолітні і є достатні докази цього. Тим більше даних осіб "вели" фактично з наступного дня після заяви про безвісти зниклого
27 Березня 2018, 01:12
Ви праві, не сумнівайтесь
27 Березня 2018, 01:15
Напевно, телевізор передивились ви. Або дивитесь на світ у рожевих окулярах, або свідомо працюєте на злочинну владу. Хто там кого "вів" , ви звідки знаєте? Якщо мент - розголошуєте службову таємницю. Якщо ні - значить, працюєте на Золу, Мосійчука та інших високопоставлених злодюг-бурштинокришувальників.
27 Березня 2018, 01:58
А може просто знайомий загиблого? Якщо кажу то знаю, а ляпати язиком чи клацати по клавіатурі просто так то ознака не розумності а враховуючи що справа йде про вбивство людини так і не морально, так що подумайте про цінність своїх коментарів...
29 Березня 2018, 03:05
За розясненнями до Харьківського та бурштинового нардепа
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024