Тарас Романчук дебютував за збірну Польщі

28 Березня 2018, 13:14
Тарас Романчук 8796
Тарас Романчук

Футболіст з Ковеля, граючий за «Ягеллонію» Тарас Романчук дебютував у складі національної збірної Польщі в матчі проти Південної Кореї.

Про це повідомляє польське видання SPORT.PL.

Романчук вийшов в стартовому складі і відіграв 61 хвилину, поступившись потім місцем на полі Аркадіушу Міліку. На момент заміни Романчука «кадра» впевнено вела в рахунку - 2: 0.

Потім корейцям вдалося відіграти два м'ячі, але зустріч завершилася перемогою поляків, які змогли забити вирішальний гол на останній хвилині. У підсумку поєдинок завершився 3:2 на користь поляків.

Відразу після матчу Тарас дав інтерв'ю місцевим ЗМІ.

 

 

«Коли я почув гімн на стадіоні, це додало мені крил і досить допомогло у матчі», – сказав Тарас в інтерв'ю. 

Потім він розповів про те, що коли їхав на матч, то дуже хвилювався, бо не знав як йому піде співпраця з іншими хлопцями, бо кожен з них тренувався у різних місцях і через це він не знав як все буде проходити далі. 

- Чому саме номер 30? Ти його вибирав, це щось для тебе означає? 
- Ні, я просто його отримав, бо він був вільний. 

- Як тобі атмосфера на такому великому стадіоні у Слонську? Ти перший раз у житті на такій масштабній події? 
- Так, я перший раз грав перед такою кількістю людей, мене просто переповнюють емоції. Я у великому захваті, дякую шанувальникам. Вони зробили сьогодні справді дивовижну атмосферу на матчі.

- Минулого року ти говорив, що є стільки хорошх гравців, що тобі важко буде сюди дістатися. Тоді як ти потрапив у цю команду? 
- Я багато тренувався, навіть не знаю як так сталося, але тренер сам мене відібрав, напевне хотів перевірити мої можливості у такому матчі. Тому напевне я за це навіть не переживав, довкола мене стільки сильних гравців, тому я просто робив свою роботу. 



 

Тарас Романчук у програмі «Сам на Сам» Павла Вільковича розповів про кар'єру, контакти з Андрієм Шевченком, реакцію на коментарі після зміни українського громадянства на польське та інше. 

 

 

- Чи до тебе телефонував Андрій Шевченко?
- Ні, я ніколи не отримув дзвінків з навчального клубу.

Потім Тарас розповів, що у Шевченка є багато прихильників, так як він один з перших футболістів, який далеко пробився і став крутим тренером. Тому він сам брав з нього приклад, і якби він з дитинства не був прихильником англійського Ліверпуля, то напевне був би прихильником Андрія, з чого сам розсміявся.

- Що вас найбільше здивувало у Польщі?
- Порядок і чистота. Усюди було так гарно. Відразу зрозуміло що потрапив до Європи. 

- У вас досить не типова кар`єра, кілька років застою, потім півтори роки футболіст, якого не хотів жоден український клуб,  а тут аптом ви зробили такий велики стрибок і потрапили на таке високе місце у футбольній лізі. А тепер минув вже рік після того як ви склали внески до клубу.
- Я дуже тішуся, що у моєму житті випала така можливість потрапити до Легінова. До клубу який має такі хороші умови для праці, хороші роздягальні, чудово обладнані тренажерні зали .  Думаю це дало великий поштовх у рості моєї кар'єри. Де я почав розвиватися як футболіст. 

- Ви раніше говорили, що вас на Україні ніхто не знає, а тепер як?
- А тепер мене знають і говорять про мене. Зараз є багато коментарів в яких йдеться про те, що я зрадив країну і таке інше. 
Але я зробив свій вибір. Це почалося з того, що я подав документи на польське громадянство. Такі справи. Моя мама дуже цим переймається, бо вона на Україні і постійно читає такі коментарі. Я вже стараюся не звертати на це уваги, бо то був мій вибір, а вона дуже цим переймається. 
- А поляки щось схоже казали тобі? 
- Так, казали, було таке, що говорили мов українець приїхав тут і забрав собі таке хороше місце... але кажу, це всього лиш коментарі. 

«На кінець хочу сказати, якщо матч з Південною Кореєю повинен був дати відповідь на питання, чи Романчук заслуговує на місце у кадрах на довше, то здається, що він вже дав цю відповідь. Помічник Ягеллонії показав на грі у біло-червоних барвах, що він готовий», – пише польський сайт «SPORT.PL».

Коментарі
28 Березня 2018, 17:21
Я не зовсім розумію чому на цьому Романчуку загострюється увага. Дебютував то дебютував. Захотів стати громадянином Польщі - це його право, це його рішення. Все Хай йому щастить. Цей хлопчина до Держави Україна не має жодного стосунку, і піарити його Українським змі я думаю не доречно .Хай його успіхи висвітлюють змі Польщі, чиїм громадянином він тепер є.<br/>Зрадникам Держави не місце в Україні. І не важливо на користь якої держави.<br/>Він добровільно, без чийогось примусу відмовився від громадянства своєї Батьківщини, землі на якій народився, а отже Роман Романчук є зрадник України.
28 Березня 2018, 17:47
ти хто такий, щоб вказувати ЗМІ про що їм писати, а про що не писати? Піаряться політики, бо політика то і піар, а футболісту Тарасу Романчуку піар не потрібний. Він може мати паспорт і США, але за національністю був і є українець, який народився в Україні, в нашому місті Ковелі.
28 Березня 2018, 18:01
&lt;p&gt;[ВИДАЛЕНО ЗА ОБРАЗУ САЙТУ] &amp;nbsp;ІР&amp;nbsp;31.41.71.20&lt;/p&gt;
28 Березня 2018, 18:03
Продовжу попередню думку. Прочитавши цю статтю, написану в стилі героїчного епосу, ковельчани мають зробити головний висновок, що який ти би не був гарний ковельчанин, українець, ти маєш право поїхати і проставляли чужу команду, це як спати з другою жінкою, але думати що ти вірний першій яку вже зрадив.
28 Березня 2018, 19:24
Особливо приємно слухати коментар, де він розповідає про свої крила під час польського гімну. Рівень. Де козаки, а де Бонапарт. Однозначно, негативна ухвала.
28 Березня 2018, 23:50
Правильно хлопець зробив, в нашому футболі повні дурні та алкоголіки, суркіси ,придуркіси, наші дурні не пропонували, бо беруть з Динамо і Шахтьора вот і наша збірна в д.пі .
29 Березня 2018, 03:05
Васильович реально хворий
29 Березня 2018, 09:14
Ви подивіться хто в нашій Збірній України з Футболу грає, і грав.
29 Березня 2018, 13:14
Ця стаття якась недолуга пропаганда
29 Березня 2018, 13:34
Ну що ж ви такі тупі! Це звичайне інтервю з футболістом. Чи ви не читаєте про футбол, про те, що кажуть футболісти, тренери, вболівальники? А інтервю з колишнім ковельчанином раптом стало пропагандою. Тільки пропагандою чого? Хлопець розповів про свої емоції, враження. Чи він не має на це права?
06 Травня 2018, 02:45
Кожного року 20 000 українців стають громадянами інших держав.
07 Лютого 2019, 15:36
Тарас ! Я киянин, але я юність провів у Ковельській ДЮСШ. Не звертай увагу на ці наклепи. Я пишаюсь тобою. Успіхів тобі і всього самого найкращого!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром