Підозрюваний у підробці документу ковельчанин потрапив під амністію

29 Березня 2018, 09:11
5954

У Ковельському міськрайонному суді оголошено вирок мешканцю міста, колишньому начальнику Ковельської пожежної частини Валерію Троцюку (на фото – в центрі), якого обвинувачували відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Про цей резонансний випадок, коли працівники Ковельської філії Волинського обласного бюро технічної інвентаризації сфабрикували документ, наше видання Район.Ковель неодноразово повідомляло. Обвинувачених судили окремо один від одного, бо за підроблення документу, вчинене за попередньою змовою групою осіб, санкції досить суворі: винні караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

«Стрілочницею» була технік з інвентаризації нерухомого майна Тамара Кулінич. У судовому засіданні вона розповіла, що приблизно в січні 2016 року до неї звернувся чоловік на прізвище Троцюк, ім’я якого вона на даний час не пам’ятає, із замовленням на видачу довідки про те, що квартира № 2 в будинку № 25 на вулиці 1-го Травня у місті Ковелі знесена. Приїхавши на місце за вищевказаною адресою, чиновниця виявила, що така квартира існує.

«Троцюк завірив, скажем так… Я повірила і видала ту довідку… Потім він запевнив, що знесене її [квартиру, – ред.]», – пояснювала Тамара Кулінич.

«Чому він почав вас запевняти? Чому? Якщо ви оглянули і відразу ж погодилися видати довідку», – допитувалася прокурор Діана Гайдашук.

«Не знаю. Повірила просто», – відповіла «стрілочниця».

В силу певних обставин (з етичних міркувань їх не називаємо) Тамару Кулінич звільнили від покарання за амністією. Коли її судили, то Валерія Троцюка допитували, як свідка, а коли на лаві підсудних опинився вже сам Троцюк, то свідком стала Кулінич.

«Ну так получилось… Та довідка нічого ж не дає», – розводив руками у суді багатолітній начальник Ковельської філії обласного інвентарбюро Анатолій Кальковець, який проходив у справі свідком, хоча мав би бути одним із підозрюваних.

«Ну так, це й пояснювала… За це мова й велася, що ця довідка підстави для знесення не створює ніяких абсолютно», – погоджувався та доповнював свідка головуючий суддя Сергій Панасюк.

«У мене навіть мислі в голові не було, щоб підставити людину, чи зробити якусь пакость людині… по даній довідці. Питань нема. Получилось так. Ось така ситуація», – каявся Валерій Троцюк.

Вироком суду його було визнано винним за трьома статтями Кримінального кодексу України, але звільнено від призначеного покарання за амністією.

 



1





Коментарі
29 Березня 2018, 12:53
Ой будеш ти падлюко на палі
29 Березня 2018, 13:31
Рудий циган і тут викрутився
29 Березня 2018, 13:34
А ніхто не сумнівався.
29 Березня 2018, 13:40
А чому самий гуманний суддя Панасюк не вказав у вироку слова потерпілої ковельчанки Марії Кликоцюк, яка на суді стверджувала, що використовуючи саме цей сфабрикований в інвентарбюро документ Валерій Троцюк та Віталій Зварич почали зносити частину будинку, в якому вона також мешкає. Кальковець ще той аферист, підставив свою підлеглу. Суддю - на пенсію!
29 Березня 2018, 20:47
Було в Ковелі 13 суддів... залишилось 7... Був серед них один суддя. І того не стало...
29 Березня 2018, 21:08
Да! Старіє Валерка!!!
01 Квітня 2018, 04:57
Які можуть бути питання до судді? Він засудив цих осіб. А те, що під амністію потрапили то це питання до тих хто її приймав, а суддя не може не задовільнити клопотання про амністію якщо особа під неї підпадає. Читайте закон замість того щоб коментарі дурні писати
01 Квітня 2018, 14:59
Рука руку миє...
02 Квітня 2018, 03:19
ВСІХ ЦИГАН ВАРТО ВИВЕЗТИ З МІСТА
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024