У Ковелі відбувся обласний конкурс фортепіанної музики

30 Березня 2018, 10:07
5599

Третій обласний конкурс фортепіанної музики «Золота нотка» зібрав у Ковелі учасників з різних куточків Волині.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Досить представницькою була і місцева команда. Викладач Ковельської школи мистецтв Тетяна Савич розповіла, що серед них троє її учнів – Софія Наріжна, Аделіна Кавас, Ліана Шевчик. Такі творчі змагання вимагають серйозної підготовки: «Дуже ретельно підбираємо твори. Важливо, щоб вони слухались, були технічні, цікаві, ексклюзивні. Надаємо перевагу сучасним авторам, любимо класику».

 

6
Тетяна Савич з ученицями
Тетяна Савич з ученицями

 

На думку наставника: «Важливо, щоб діти не розгубились, проявили себе, відчували те, що грають. І перед конкурсом не панікували. Для цього теж є рецепти. Пропоную, коли вони виходять на сцену і сідають за інструмент, уявити, що між ними і глядачами водоспад або дзеркало, аби діти почувались вільно і не комплексували».

Як нам зізналась учениця Тетяни Віталіївни Аделіна, вона впродовж кількох місяців щоденно займалаь по 2-3 години. Дівчинка каже, що їй дуже хочеться стати відомою, тому і прийшла у школу мистецтв. Її подружка Софія Наріжна теж говорить, що доволі багато часу присвятила конкурсу. У неї уже є досвід, якось вона на подібному змаганні посіла друге місце. 

 

6
Софія Наріжна
Софія Наріжна

 

Але ще більше за дітей хвилюються їх батьки, які теж прийшли, аби підтримати свої маленькі таланти. Софія Бужичко разом з мамою Наталею чекають на виступ. Розповідають, що до конкурсу готувались разом – донечка грала, а мама частенько нагадувала настанови і рекомендації викладача.

«Золота нотка» проходила за підтримки управління культури ОДА, обласного науково-методичного центру культури, а також Волинського коледжу культури і мистецтв ім.І.Стравінського. Оцінювало юних музикантів журі на чолі з головою предметно-циклової комісії спеціалізованого фортепіано Волинського державного коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського Наталією Тишкевич.

Цей конкурс проводять заради підтримки обдарованих дітей, аби допомогти їм розкрити індивідуальність та підвищити виконавську майстерність. Це хороша школа з обміну досвідом, ідеями та репертуаром.

 

1

 

Ковельчани вразили журі своїм професіоналізмом. Зокрема, переможцями стали вихованки Валентини Скрипіної - Ольга Остапчук у старшій віковій категорії, у молодшій – Марія Артеменко

Друге місце у старшій віковій категорії посіли Володимир Гунчик (викладач Інна Свінчук) та Ліана Шевчик (викладач Тетяна Савич). У молодшій – Софія Божичко (викладач Інна Свінчук) та Маргарита Киця (викладач Ніна Ільєнко).

І третє місце здобули: у старшій віковій категорії Веніамін Белінський (викладач Інна Свінчук), у молодшій - Софія Наріжна (викладач Тетяна Савич) .

Для підтримки та заохочення юних музикантів запроваджено приз «Надія». Його цьогоріч отримав Адріан Невірко (викладач Світлана Щерба) .

Варто зауважити, що конкурс проходив і в інших містах Волині та тривав чотири дні. А уже в Луцьку відбувся гала-концерт. Ковель на ньому представляли переможці - Ольга Остапчук та Марія Артеменко. А ще - Софія Божичко, яка отримала відзнаку «За краще виконання п`єси». 

 


 

Директор школи мистецтв Андрій Мигуля переконаний, що такі конкурси необхідні юним музикантам, вони навчають працелюбству, володіти собою, сценічній культурі, додають майстерності.

 






Коментарі
30 Березня 2018, 22:39
Дякуючи за це все Терентійович
31 Березня 2018, 18:40
Розунички. Любимо вас усіх)))
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром