У Ковельській міськраді закликали вчасно викидати сміття і приєднатись до благоустрою

30 Березня 2018, 18:00
Сміття у центрі Ковеля 11719
Сміття у центрі Ковеля

У Ковелі ведуться роботи з благоустрою і цьогоріч до Великодня їх не вдасться здійснити повномасштабно, адже підводить погода.

Про це зазначається в опублікованому зверненні на сайті Ковельської міської ради.

Заступник міського голови Андрій Товстига висловив сподівання, що до наведення порядку також долучаться навчальні, торговельні заклади, установи, організації, підприємства, комерційні структури і всі ковельчани.

Нині не лише погода ускладнює процес, а ще у Ковелі, як про це повідомлялось раніше, переможець тендеру на підмітання і прибирання міста - ТзОВ «К.П. Верес» відмовився підписувати договір на виконання цих послуг. Наразі ці роботи виконують працівники РЖКП. Кошти на це виділено з  резервного фонду і їх недостатньо, аби здійснити все необхідне.

Тож надзвичайно актуальною є приказка «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». 

Міська влада просить мешканців Ковеля пам’ятати про це: «Давайте поважати себе і один одного. Сьогодні гостро стоїть проблема пакунків зі сміттям, які з’являються, наче гриби після дощу. Сміттєвози приїздять за графіком. Ця практика у нашому місті діє не один рік, але чомусь знаходяться люди,  які нехтують цим. Їм зазвичай бракує 10 хвилин, які згодом стають проблемою для усіх, адже один пакет з відходами робить неприглядним весь двір, а якщо «допоможуть» тварини, то і півміста».

 

Збір сміття на Володимирській
Збір сміття на Володимирській


 

«Дорогі ковельчани! Не все залежить від влади, хоча вона з себе не знімає відповідальності, давайте всі разом будемо господарями там, де ми живемо. Ми вміємо гарно критикувати, захоплюватись як чисто в інших країнах, але ж, якби це не звучало банально, ніхто до нас не приїжджає смітити з інших міст чи навколишніх сіл. Це ж наших рук справа.

Усім приємно ходити чистими вулицями, то що нам заважає, щоб вони були такими. Торік місто придбало антивандальні смітники. Ними повністю забезпечено центральну частину Ковеля. Цьогоріч їх кількість збільшиться і вони будуть встановлені й в інших мікрорайонах. 

Хочеться попросити дорослих бути прикладом для дітей. У дитсадках, школах навчати наших юних ковельчан культурі поведінки. Не боятись зробити зауваження, тому, хто порушує ці правила.

Не забувайте, що за викидання сміття у непризначених для цього місцях накладається штраф і діє адміністративна відповідальність», – йдеться на сайті.

 

Табличка про заборону викидання сміття в одному із дворів у центрі Ковеля
Табличка про заборону викидання сміття в одному із дворів у центрі Ковеля

 

«Ми часто називаємо наше місто – «квіткою в центрі Волині». Тож нехай ця назва не йде в розріз з реальністю...», – закликали у Ковельській міській раді.

Коментарі
31 Березня 2018, 00:16
Дійсно, " чисто не там,де прибирають, а чисто там, де не смітять". У нашому місті є дуже багато таких людей, що їх навіть не хочеться людьми називати. Це свині, які свинячать навколо себе скрізь, на них не впливають ні заклики, ні розклеєні оголошення, ні суми штрафів. Це таке виховання, вони роблять так, як робили їх батьки і так робитимуть їхні діти. Дибіл породжує дибіла.
31 Березня 2018, 00:31
товстига куптій, логвінов ,гетьман ,постійно курять біля входу в міську раду -їм закон не писаний це ви бидло соблюдайте закон.
31 Березня 2018, 00:58
а те б***во, що зараз коїться в місті, саме на совісті Товстиги. І він не має морального права звертатись до ковельчан. Нехай підійде до того двірника, який скорочений завдяки його злочинних дій з тендерами, і він почує відповідь. так що, Анлрію, віничка в руки і замітати центральну площу, свої недокурки, що ти накидав. Прибери хоча б це. А потім в місто. Дадуть тобі ьрактора з причіпом. нагрузиш і повезеш на сміттєзвалище. Бо трактористи теж вимушені гіляти без збереження зарплати, а ти жируєш- злочинець
31 Березня 2018, 04:32
Кожній патрульній по мішечку і хай мусора возять мусор на свалку хоть якась користь буде
31 Березня 2018, 09:41
хтось лівого бабла накосив, довів місто до стану коллапсу, позбавив роботи людей, які й так на мінімалку виживали, а тепер звертається до ковельчан не смітити? А совість є?
31 Березня 2018, 10:37
Для чого та мова мінімум максимум .Хіба від грошей залежить культура поведінки.Самі собі під носом гадять.Дочого та мова.Графіки були і є.І ніхто не задумується про своє здоров'я і своїх дітей.А стосовно" мусаров" -до чого ця мова просто під час патрулювання нехай зловлять парочку "культурних"щоб люди відчули відповідальність моральну і фінансову, щоб ці написи були не тільки знаком де викидати ай попередженням про реальну загрозу заплатити.Так що я не можу поділити думку багатьох тому що від нас самих залежить де ми живемо,між квітами чи щурами.
31 Березня 2018, 17:02
Як вас вбивають чи гвалтують то ви ладні відсмоктати. А як тільки щось не так, так зразу мусара з мусарки. Ми вас будемо ловити, а не культурних, які сміття викидають. Добре що адміністрація сайту іде на контакт і потихеньку зливає нам інформацію про любителів дописати про мусарів.
31 Березня 2018, 17:39
А де ж ви, сучі діти, тоді, коли в парку малолітки бухають і сидячи на лавках ногами ножиками граються, чого циганва на автовокзалі що хоче те й творить, валютчиків чого не поганяєте, чи вони на законних підставах працюють? Катаєтеся по місту на наші податки і майже нічого не робите. Ви, звичайно не мусара, але чогось спиртягу торгаші як барижили так і барижать. От і ловіть, роботи тьма, а ви піаритесь з найменшого приводу, <br/>будьте нормальними поліцейськими, а не піарасами
31 Березня 2018, 23:28
А як він з машини побачить цигана на автостанції
14 Березня 2019, 03:43
якби хоч одного оштрафували за викидання сміття ,як у Європі, добре знав би коли приїзжає мусорка.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39