Маленька ковельчанка Соломія Книш з пересадженим серцем пішла у перший клас

01 Вересня 2023, 21:39
Маленька ковельчанка Соломія Книш з пересадженим серцем пішла у перший клас 7133
Маленька ковельчанка Соломія Книш з пересадженим серцем пішла у перший клас

Шестирічна Соломія Книш з Ковеля, якій два місяці тому пересадили серце, пішла у перший клас. 

Дівчинка навчатиметься за індивідуальною формою навчання у Ковельському ліцеї № 10. Про це розповіла Суспільному мама дівчинки Ольга Книш.

 

З її слів, лікарі дозволили дівчинці відвідати свято першого дзвоника тільки у масці. Мама каже: по годинах приймають ліки й харчуються, фізичні навантаження доньці заборонені. Тому від дому до школи їдуть на таксі.

Перша вчителька Соломійки — Ліна Гущук каже, що про пересадку серця шестирічній дитині в Україні чула, але не думала, що дівчинка стане її ученицею. Цю новину, говорить, сприймає з оптимізмом.

У класі Соломійки – 22 дітей.

«Спершу у нас було відчуття трішки страху, страху не стільки за наших діток, а за неї, аби вона не переймалася, аби їй було комфортно, щоб її гарно прийняли, але сьогодні був перший день і я побачила, як вона лине до діток, як дітки гарно з нею спілкуються», – говорить мама однокласника Соломійки Наталія Савчук.

З вчителькою Соломійка займатиметься вдома десять годин на тиждень, — каже мама Ольга Книш.

Нагадаємо, у липні 2023 року вперше в Україні хірурги Інституту серця МОЗ провели трансплантацію серця 6-річній дитині. Цією дівчинкою стала мешканка Ковеля Соломія Книш

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024