У Ковелі на міжнародній дорозі разом із снігом «зійшов» і так званий асфальт

01 Квітня 2018, 17:00
9408

Наприкінці лютого цього року в Ковелі за кошти з міського бюджету відремонтували дорожнє покриття на вулиці Тимошенка, яка має міжнародне значення.

Перед тим, на апаратній нараді у виконкомі міський голова Олег Кіндер сказав підлеглим контролювати вулицю Тимошенка та рити траншею.

Спецкор газети «Вільна думка» Микола Силюк, який є професійним грейдерувальником, тоді припустив, що в ями на дорозі, очевидно, насипали щебінь, перемішаний з гудроном. Як довго воно прослужить – сказати було важко. Чи не «попливе» при першому потеплінні той так званий асфальт? Земля ж була мерзлою!

Як він і передбачав, на вулиці Тимошенка разом із снігом «зійшов» і весь ремонт.

«Навіть за радянських часів такі роботи не виконувалися при мінусовій температурі. Має бути щонайменше двадцять градусів тепла і безумовно суха дорога. Це я і хотів донести до вух міського голови Олега Кіндера, але нашій ковельській владі властиве марнотратство», – говорить Микола Силюк.

Відомо, що за поточний ремонт дороги приватна фірма «Ковельське ШБУ № 63» отримала від управління капітального будівництва і житлово-комунального господарства міськвиконкому понад 270 тисяч гривень.

 


Дорога на вулиці Тимошенко у Ковелі
Дорога на вулиці Тимошенко у Ковелі


Коментарі
01 Квітня 2018, 20:22
професори
01 Квітня 2018, 20:45
Зійде сніг, висохне, потепліє, зробимо ямковий євроремонт і буде автобан!
01 Квітня 2018, 20:50
Ще раз засипимо піском і так до безкінечності аж до виборів,чи поки не закінчаться бюджетні кошти
01 Квітня 2018, 21:12
і хто відповість за дешевий зехер?
01 Квітня 2018, 22:31
Негідник Кіндер. Взяв і серед зими залатав вибиті ямиська на дорозі державного значення. За яку відповідає Служба автомобільних доріг у Волинській області. А нехай би ті ями були. За місяць з кінця лютого вони стали би до колін і по цій дорозі взагалі перестали би їздити автомобілі. А негідник Кіндер взяв і почав їх латати. Нє щоб серед зими послухати прохвесійного грейдерувальника Миколу Силюка який знає що таке щебінь і гудрон. А на пару з Кіндером не знали, що на Волині для ремонту доріг державного значення у Волинській облдержадміністрації сформували ціле нове управління. От прохвесійний грейдерувальник ходить на оперативні наради до Кіндера, а до Гунчика не ходив. А якби ходив то й передав би Кіндеру слова Гунчика, що з 1 січня на баланс області передали 4,4 тисячі кілометрів доріг державного значення. Тому в ОДА й створили нове управління капітального ремонту та реконструкції доріг при департаменті інфраструктури. Управління існує, а дороги в Ковелі як не було так і немає. Є напрямок. В напрямку Луцька. Де в ОДА створили управління капітального ремонту та реконструкції доріг. І дорогу державного значення М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест) за напрямком Ковель – Луцьк планують відремонтувати вже цього року. Навіть тендерну процедуру на виконання робіт оголосили 19 лютого. Орієнтовна вартість ремонту на 5,2 кілометра шляху становить більше 84 мільйонів гривень. Замовником послуги виступає Служба автомобільних доріг у Волинській області. До кінця року дорогу Ковель – Луцьк мають розчистити від дерев, чагарників і металобрухту, натомість на автошляху прокладуть асфальтобетонного покриття, облаштують тротуари, переходи, зупинки та заїзні кишені для автобусів, а також встановлять нові дорожні знаки та бар'єрне огородження. Окрім того, уздовж траси планують встановити освітлення на пішохідних переходах і реконструюють зовнішнє освітлення. Ура!!!!??? Рано радієте. Бо то не про Ковель казочка. Рмонт планують робити на ділянці цієї державної дороги у селах Княгининок, Милуші та Зміїнець. Там де ближче до управління капітального ремонту та реконструкції доріг при департаменті інфраструктури Волинської ОДА. Негідник Кіндер?
01 Квітня 2018, 22:50
Треба було літом Кіндеру не землю дерибанити, а братися за дорогу. Кому той зимовий ремонт потрібний? Курям на сміх! Марнотратники хренові!
01 Квітня 2018, 23:14
Шановний не будь яу грейдерист Силюк і Кіндер, бо ви тоже 《чую грім, не знаю де він》. <br/>1. Департаменту інфраструктири при Волинській ОДА передали дороги місцевого значення(районні та обласні.<br/>2. Дорога М19, є дорогою державного значення, дійсно фінансує ремонти держава, в лиці Служби автомобільних доріг у Волинській обл., але ділянка цієі дороги, яка проходить через місто (від вул. Брестськоі до моста на вул. Луцькій)є у власності міста, і всі ремонти виконуються за рахунок міських коштів.
01 Квітня 2018, 23:40
а нуно напиши коли яким документом ковелю передали і ковель прийняв цю дорогу у власність. може рішення міської ради напишеш
01 Квітня 2018, 23:55
Вся проблема в тому, що у місті немає господаря!
01 Квітня 2018, 23:57
Поки грейдерувальники будуть не грейдерувати, а зображати з себе так званих журналістів і діячів, а директори ПМК замість керувати грейдерувальниками будуть обкрадати державу - ні ладу, ні доріг не буде. <br/>Дивіться, щоб так з часом і так звана країна не пішла туди, звідки винирнула.
02 Квітня 2018, 00:07
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 р. № 735-р &quot;Про передачу проїзної частини автомобільних доріг у державну власність &quot; передано проїзну частину автомобільних доріг, що суміщаються з дорогами загального користування, з власності територіальних громад сіл, селищ та міст у державну власність з віднесенням їх до сфери управління Укравтодору за переліком у Волинській області &quot;2. Автомобільна дорога М-19 Доманове — Ковель — Чернівці —Тереблече (на м. Кишинів), яка проходить по вулицях Брестській, Я. Мудрого, Тимошенка, Ольжича та Луцькій, протяжністю 9 кілометрів&quot;. Ця дорога є державна власність вже більше 10 років. Фінансувати повинна держава. Ремонтувати Укравтодор. Служба автомобільних доріг у Волинській області є державною організацією, що належить до сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), яке відповідно до Указу Президента України від 13.04.2011 № 456/2011 &quot;Про Положення про Державне агентство автомобільних доріг України&quot; є правонаступником Державної служби автомобільних доріг України.
02 Квітня 2018, 00:09
Спецкор газети вільна думка професійний ґрейдилювальник з даром вагування Микола Силюк! Да, на правду дурнями світ держиться! Микольцю, прибери хоч на свята свій срач біля мого магазину, прошу тебе! Але де там? Весь у справах....
02 Квітня 2018, 00:21
Великі комбінатори наші дорожники.Якоюсь &quot;мудрою &quot; машиною їздили по Ковелю,по дворах і :дмухали,смолили,засипали ????!!!! ...гроші в імітацію ремонту дороги.Тепер ці фото,то не одна якась окрема вулиця,а переважна вулиць міста. Такого ще не було...Все суцільне бездоріжжя :ями,вирви ...Гарний ремонт двору буд.№15 Володимирської,а біля аптеки ? вирва! Виїхав з комфорту-прямо в пастку!
02 Квітня 2018, 00:22
На ремонт цієї державної дороги 5,2 кілометра шляху біля Луцька Служба автомобільних доріг у Волинській області замовляє тендер на суму більше 84 мільйонів гривень. По місту Ковель ця державна дорога М-19 проходить по вулицях Брестській, Я. Мудрого, Тимошенка, Ольжича та Луцькій і має протяжність 9 кілометрів. Не треба бути вундеркіндом щоб побачити, якою має бути вартість ремонту ковельського відтинку дороги М-19. Близько 150 мільйонів гривень! Таку суму державні і обласні чиновники хочуть реально витягти з кишень ковельчан і нашого міста. Бо це держбюджет і Укравтодор повинні відповідати за розбиту автодорогу і ремонтувати її. За всю її довжину. А Кіндер з міською радою мають не тратити ковельські гроші за бездіяльність державних чинуш, а подати на них до суду.
02 Квітня 2018, 01:01
Стенограма засідання оперативної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 22 січня 2018 року: «Загальний перелік запланованих ремонтних робіт знаходиться на погодження в Укравтодорі. З першого січня майже 4400 кілометрів доріг державного значення передано на баланс ОДА. Тому сформовано управління капремонту та реконструкції доріг при департаменті інфраструктури. Вони вже склали перелік доріг для ремонту. У пріоритеті увага буде звернута на дороги до кордону&quot;. М-19 дорога державного значення. Ще з 2007 року в державній власності. Тепер на балансі ОДА в якій створили нове управління капітального ремонту та реконструкції доріг при департаменті інфраструктури. От вони і відповідають за стан державних доріг. За ями на вулиці Тимошенка також.
02 Квітня 2018, 01:35
Якщо ремонт 5,2 кілометра дороги коштує 84 мільйонів гривень, то 4400 кілометрів державних доріг, переданих на баланс ОДА, в цінах цього року обійдеться в 71 мільярд гривень! Для порівняння доходи волинського обласного бюджету на 2018 рік визначили в розмірі 8,382 мільярда гривень. Якщо ціла область не буде ні їсти, ні пити, ні вчити дітей, ні лікувати то оці державні дороги відремонтують за дев'ять років!
02 Квітня 2018, 01:43
Накаркав,сука!
02 Квітня 2018, 02:26
А до директора ШБУ 63 Пеца питання мають бути ??????????
02 Квітня 2018, 03:09
Мавп не має бути мером
02 Квітня 2018, 13:33
Шановний, ану подумайте де в області 4400 км доріг державного значення, Гугл вам в допомогу!!! Я думаю на те що ви ссилаєтесь чи опечатка, чи писав той грейдерист. До ОДА передались дороги місцевого значення. Дорогу М-19 від км 71+700 - 81+640 обслуговує Ковельський комунгосп!!!
02 Квітня 2018, 13:33
Шановний, ану подумайте де в області 4400 км доріг державного значення, Гугл вам в допомогу!!! Я думаю на те що ви ссилаєтесь чи опечатка, чи писав той грейдерист. До ОДА передались дороги місцевого значення. Дорогу М-19 від км 71+700 - 81+640 обслуговує Ковельський комунгосп!!!
02 Квітня 2018, 13:33
Шановний, ану подумайте де в області 4400 км доріг державного значення, Гугл вам в допомогу!!! Я думаю на те що ви ссилаєтесь чи опечатка, чи писав той грейдерист. До ОДА передались дороги місцевого значення. Дорогу М-19 від км 71+700 - 81+640 обслуговує Ковельський комунгосп!!!
02 Квітня 2018, 13:36
Шановний, ану подумайте де в області 4400 км доріг державного значення, Гугл вам в допомогу!!! Я думаю на те що ви ссилаєтесь чи опечатка, чи писав той грейдерист. До ОДА передались дороги місцевого значення. Дорогу М-19 від км 71+700 - 81+640 обслуговує Ковельський комунгосп!!!
02 Квітня 2018, 13:36
Шановний, ану подумайте де в області 4400 км доріг державного значення, Гугл вам в допомогу!!! Я думаю на те що ви ссилаєтесь чи опечатка, чи писав той грейдерист. До ОДА передались дороги місцевого значення. Дорогу М-19 від км 71+700 - 81+640 обслуговує Ковельський комунгосп!!!
02 Квітня 2018, 14:38
Про подумати то звернулися не по адресу. Є такі слова Гунчика. От усі претензії до нього. Тепер про дорогу М-19. Вона є міжнародною державного значення автомобільною дорогою загального користування. Автомобільні дороги загального користування перебувають у державній власності. зокрема розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 р. № 735-р &quot;Про передачу проїзної частини автомобільних доріг у державну власність &quot; передано проїзну частину автомобільних доріг, що суміщаються з дорогами загального користування, з власності територіальних громад сіл, селищ та міст у державну власність з віднесенням їх до сфери управління Укравтодору за переліком у Волинській області &quot;2. Автомобільна дорога М-19 Доманове — Ковель — Чернівці —Тереблече (на м. Кишинів), яка проходить по вулицях Брестській, Я. Мудрого, Тимошенка, Ольжича та Луцькій, протяжністю 9 кілометрів&quot;. Ніякий Ковельський комунгосп, якого не існує в природі, а Укравтодор згідно розпорядження уряду управляє через свої територіальні структури цими дорогами і М-19 в тому числі. Законом &quot;Про автомобільні дороги&quot; чітко визначено фінансування будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування. Джерела фінансування будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування визначаються згідно із законами України про Державний бюджет України на відповідний рік, законами України &quot;Про джерела фінансування дорожнього господарства України&quot;, &quot;Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів&quot;, &quot;Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг&quot;, а також іншими нормативно-правовими актами. Фінансування будівництва та реконструкції об'єктів дорожнього господарства, що мають загальнодержавне значення та забезпечують функціонування Єдиної транспортної системи України, здійснюється із загального фонду державного бюджету, про що у законі про державний бюджет робиться окремий запис.
02 Квітня 2018, 14:49
Пишаймося бо ми того варті!
02 Квітня 2018, 16:44
А думати то не по адресу. То що далі говорити... В статті є прикріплені трансакції, подивиться уважно хто платник!? Чи є десь Служба чи Департамент ОДА?
02 Квітня 2018, 16:50
І ще мабудь, ви ссилаєтесь на Розпорядження, в якому вказується не що вже передано, а що пропонується передати! А от чи та передача відбулась??? Думаю ні. Тому що була умова, щоб передати відремонтовану дорогу,...
03 Квітня 2018, 09:44
&lt;p&gt;За таку [НЕНОРМАТИВНА ЛЕКСИКА] , треба вже сажати. &amp;nbsp;ІР&amp;nbsp;45.33.140.150&lt;/p&gt;
04 Квітня 2018, 23:51
Ще раз виберіть Кіндера і все буде повна &quot;опа.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024