Підняття тарифів для населення не на часі, — запевнив Ігор Чайка

17 Вересня 2023, 14:27
Тарифи на тепло і гарячу воду у Ковелі 671
Тарифи на тепло і гарячу воду у Ковелі

На засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради говорили про встановлення тарифів на теплову енергію та на послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води.

Це відбулося 14 вересня. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Прийняти рішення про оновлення тарифів просив головний інженер ПТМ «Ковельтепло» Василь Заікін. Він мотивує це збільшенням розміру заробітної плати, вартості електроенергії, води, зростанням цін на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси.

Зрештою, тарифи зростуть для потреб бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів. Для населення ціна на теплоенергію та гарячу воду залишиться без змін.

Також міський голова Ігор Чайка доручив своєму першому заступнику Тарасу Яковлеву вивчити можливості компенсації різниці в тарифах з місцевого бюджету для КП «Ковельводоканал», яке також клопотало про зміну тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

«У теперішніх умовах підняття тарифів для населення не на часі. Ми докладемо зусиль, аби вивчити всі варіанти, які допоможуть комунальному підприємству працювати безперешкодно», — сказав мер.

На своїй сторінці у фейсбук мер детальніше розповів про нові ціни.

На тепло та послуги з гарячого водопостачання, які надає ПТМ «Ковельтепло» тарифи для населення залишаються незмінними другий рік поспіль і будуть застосовані з 1 жовтня 2023 року на рівні діючих: за тепло – 2161,88 грн/Гкал (з ПДВ); за гарячу воду – 119,56 грн/м.куб (з ПДВ).

Різницю між тарифами, які діють і які фактично застосовуються для населення, відшкодовуватиме держава. Ігор Чайка нагадав, що мораторій на підняття тарифів діє лише для населення. Для бюджетних установ/організацій, релігійних організацій та інших споживачів тарифи будуть змінені.

БЮДЖЕТНІ УСТАНОВИ/ ОРГАНІЗАЦІЇ:

1) тарифи на теплову енергію – 3 985,85 грн/Гкал (з ПДВ)

2) тарифи на послугу з постачання гарячої води – 219,14 грн/ м³ (з ПДВ)

Тарифи на теплову енергію для потреб бюджетних установ/організацій, вироблену з використанням природного газу встановлені на рівні 4 495,15 грн/Гкал (з ПДВ).

РЕЛІГІЙНІ ОРГАНІЗАЦІЇ:

Тарифи на тепло – 3 509,84 грн/Гкал (з ПДВ).

ІНШІ СПОЖИВАЧІ:

1) тарифи на теплову енергію – 4 036,33 грн/Гкал (з ПДВ)

2) тарифи на послугу з постачання гарячої води – 221,68 грн/м³ (з ПДВ).

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024