Кошти на чергову операцію для ковельського кіборга Андрія Луцика зібрано

04 Квітня 2018, 09:18
Андрій Луцик 3549
Андрій Луцик

Ковельчанин, учасник АТО Андрій Луцик під час виконання бойового завдання в районі Донецького аеропорту обморозив кисті рук. Він уже переніс 11 складних операцій і продовжує боротися з постійною загрозою ампутації. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Спільними зусиллями волонтерів, міської влади, ковельчан, побратимів бійця та інших небайдужих людей, вдається підтримувати родину та вирішувати фінансові питання.

На жаль, стан здоров'я Андрія Луцика погіршується, адже через ускладнення після обмороження додалися й інші хвороби, які потребують лікування та оперативного втручання. До 15 квітня 2018 року родині необхідно оплатити рахунок на загальну суму 98 тисяч гривень.

Аби допомогти бійцю, депутати Ковельської міської ради виділили 22,5 тисячі гривень з коштів, які надаються щороку з міського бюджету для фінансової допомоги виборцям на лікування та інші випадки, пов'язані із складним матеріальним становищем. Крім того, заступник міського голови Ігор Прокопів провів переговори з представниками української діаспори в США, за сприяння яких на рахунок Андрія Луцика уже надійшло 52 тисячі гривень.

Днями відбулось засідання комісії з питань соціального захисту населення, яка розглянула питання щодо виділення коштів з міського бюджету. Андрію Луцику з Програми соціального захисту окремих категорій мешканців міста Ковеля уже перераховували 10 тисяч гривень на лікування (у 2017 та 2018 роках). Цього разу надано ще 15 тисяч гривень.

Решта суми, яка необхідна для оплати рахунка, зібрана волонтерами та перерахована ковельчанами.

Варто наголосити, що на цьому лікування та реабілітація ковельського кіборга Андрія Луцика не завершується. Процес є довготривалим та дороговартісним. Знайти самостійно кошти для сім’ї Луциків нереально. Андрій отримує пенсію інваліда війни II групи. Дружина працює в дитячому садку. Разом вони виховують двох синів-школярів. Тож звертаємося до тих, хто має бажання та можливість допомагати бійцю і надалі:

Картка ПриватБанку для фінансової допомоги:
Луцик Наталія Миколаївна (дружина бійця) 5168 7573 5622 2440

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024