Уродженка Ковеля Юлія Ткач здобула срібло на чемпіонаті світу з боротьби

21 Вересня 2023, 10:26
Уродженка Ковеля Юлія Ткач здобула срібло на чемпіонаті світу з боротьби 1078
Уродженка Ковеля Юлія Ткач здобула срібло на чемпіонаті світу з боротьби

Уродженка Ковеля, борчиня Юлія Ткач посіла другу сходинку на Чемпіонаті світу з вільної боротьби, що проходив у Сербії в Белграді.

Це відбулося 19 вересня. Деталі змагань розповіли на сторінці Національної академії Служби безпеки України у фейсбук.

У першому поєдинку спортсменка у ваговій категорії до 59 кг перемогла представницю країни-агресора росіянку анастасію сідєльнікову, яка виступала під нейтральним прапором (5:4). 

Також їй вдалось побороти норвежку Отелію Анетте Хоє (5:0) та Елену Хайке Бруггер з Німеччини (2:0), які на чемпіонаті Європи-2023 посіли бронзу. 

У фіналі Юлія поступилась представниці Китаю Чжан Ці.

Як зазначають в олімпійському комітеті, срібло, яке здобула у Белграді Юлія Ткач, стало її п'ятою нагородою в кар'єрі на чемпіонатах світу! 33-річна уродженка Ковеля дебютувала на світовій першості ще 2007 року. А свою першу медаль, й одразу золоту, виборола у Ташкенті-2014.

Завдяки срібному успіху у сербській столиці спортсменка і мама двох чудових хлопчиків зрівнялася за кількістю медалей на чемпіонатах світу з найтитулованішою українською борчинею Іриною Мерлені, у колекції якої три золота і два срібла.

«Моя п'ята медаль чемпіонату світу. Дуже хотіла золото, воно було можливе, близьке та не моє… Дякую за мою медаль!», – написала Юлія Ткач у своєму дописі у фейсбук, де подякувала своїй команді, рідним та ЗСУ. 

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024