Дубівська ОТГ обрала законний шлях до розширення меж

05 Квітня 2018, 14:48
3293

Дубівську громаду відвідала команда Офісу реформ регіонального відділення Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС».

Про це повідомляє Волинське РВ АМУ.

На початку зустрічі виконавчий директор Волинського РВ АМУ Богдан Самойленко ознайомив присутніх із роботою Асоціації міст України та Волинського РВ АМУ і запропонував Дубівській сільській раді стати членом Асоціації.

«Ставши членом-громадою АМУ отримуєте можливість консультаційної підтримки з питань, які стосуються вашої діяльності, насамперед, бюджетних та правових. Оскільки АМУ здійснює щоденну роботу, яка спрямована на захист інтересів органів місцевого самоврядування, як член Асоціації зможете відстоювати власні інтереси на рівні держави, доносити ваше розуміння децентралізаційних процесів до її керівництва, вносити пропозиції щодо формування нового законодавства та брати участь в обговоренні і вдосконаленні чинного», – розповів пан Самойленко.

 

 

Під час консультації голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк та члени його команди, поцікавилися варіантами розширення меж громади. Наразі спільно з ними хочуть спільно господарювати дві сільські ради із сусідньої Старовижівщини – Секунська та Буцинська.

«Я їздив на збори, виступав перед людьми і вони, оцінивши зроблене нами від моменту створення ОТГ, виявили бажання приєднатися. Мені повірили, тож тепер відповідальний за них. Депутати і наші, і їхні теж за таке приєднання», – каже очільник Дубівської ОТГ.

Такий варіант приєднання імпонує й експертам АМУ, але вони закликали представників Дубівської ОТГ дотримуватися закону.

«Механізму одночасного приєднання Секунської та Буцинської сільрад наразі закон не передбачає. Із Секунем проблем не буде, бо території межують, а Буцинь – білу пляму на децентралізаційній карті Волині, зможете приєднати або після довиборів у сільраді з якою межуєте, або внісши зміни до Перспективного плану та включивши Буцинську сільраду до складу Дубівської ОТГ. Тож не зволікайте з поданням документів та якщо Мінрегіонбуд і ЦВК гальмувати процесів не буде, то є варіант без порушень закону розширити Дубівську ОТГ за рахунок Секуня і Буциня, до кінця 2018-го», – зауважив Валентин Малиновський, консультант з юридичних питань проекту «ПУЛЬС».

Підтримав колегу і консультант з бюджетних питань Василь Гром, який переконаний, що «другий етап приєднувати дві сільради разом – ризиковий, а почерговість дає стовідсоткову гарантію».

Тож, після обговорення, зійшлися на думці, що поради консультантів-«ПУЛЬСовиків» слушні й убезпечать на майбутнє, якщо раптом комусь закортить визнати процес приєднання сільрад із сусіднього району до Дубівської ОТГ незаконним.

До речі, попри те, що ця ОТГ, одна з найуспішніших громад краю, за оцінкою фінансової спроможності за 2017 рік вона посіла 68 місце серед ОТГ України і друге на Волині, має реверсну дотацію, вона, за кількістю населення, не відповідає визначеним параметрам спроможної громади. За офіційними даними на території ОТГ мешкає 3 тисячі 648 осіб, а реально їх – 4 тисячі 930, але для спроможної громади потрібно щонайменше п'ять. Приєднання Секунської та Буцинської сільрад вирішить цю проблему.

Окрім того, Секунь непогано підтримає ОТГ фінансово, адже має надходження в межах двох мільйонів податку з фізичних осіб, а в Буцині, хоч ПДФО і невелике, але там гарно збережена інфраструктура. Також обидва села мають чим зацікавити туристів: Секунь – іконою Божої Матері реставрованою самим Тарасом Шевченком, а Буцинь – озером Пісочне.

До того ж депутати Дубівської сільради одностайно проголосували за членство в Асоціації міст України.




Коментарі
05 Квітня 2018, 21:47
І це команда молодих перспективних експертів???! Малиновський-бувший керівник обласного управління Держслужби і Гром-бувший начальник фінуправління облдержадміністраціі! Це ж команда "збитих самолетів". Що вони можуть знати про ОТГ, коли розпочинали ще при КПСС... Ну, Троцюк вчудив в черговий раз! Ха-ха....
05 Квітня 2018, 22:19
Саме такі досвідчені професіонали своєї справи як Малиновський - доктор наук, професор, Гром - заслужений економіст України можуть професійно розбиратися в децентралізації, а не молоді профани-грантоїди - фахівці у всіх сферах: від гендеру до польотів у космос!
05 Квітня 2018, 22:32
Краще привітайте мене з новою посадою. Я вже заступник КОСМОСА. А космоса привітайте з наступаючим днем КОСМОНАВТИКИ. Чого раніше ми такі злі були? Бо крали з трьох сільрад. А тепер будемо красти з пятт, ну і звісно станемо кращими. Жити стане ще гірше, проте веселіше. Хай живе космонавтика. Правильним шляхом йдемо, товариші. Гроші будуть наші, з космосом. Це ми вам обіцяєм і точно виконаємо, адже в мене величезний досвід в цьому.
06 Квітня 2018, 01:24
В країні йде війна! Ви про це забули "шановні" . Досить займатись дерібаном! Армії потрібні кадри. Якщо Ви тупі-навчимо! Де наші керовники були в часи часткової мобілізації? Ховалися хто де і як. А тепер розробляють глобальну стратегію дерібану. Вже ехо від болісного сміху.
06 Квітня 2018, 11:41
Невже в Дубовому немає молодих людей. Ну куди тому дідові керувати громадою? РОма, тебе підставляють.
06 Квітня 2018, 13:13
З лісника хоть і порох сиплеться, але він , на відміну від КОСМОСА, хоть трішки притомний та відносно адекватний. Краще вже лісник-комунопарторг з брежневських часів, аніж ще один такий смішний чоловік і клоун, як рома-КОСМОС, з його манією величі, параноєю і нахабством.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром