У селі Скулин вшанували пам'ять вояків УПА

01 Жовтня 2023, 15:29
У селі Скулин вшанували пам'ять вояків УПА 1262
У селі Скулин вшанували пам'ять вояків УПА
 

Напередодні Дня захисників та захисниць України відбувся тематичний захід біля пам’ятника борцям за волю та незалежність України у селі Скулині.

Про це інформують на сайті Колодяжненської громади.

Перш за все, присутні віддали шану усім Героям, які відважно – і тоді, і зараз – борються за незалежність та цілісність нашої держави, стримують агресора від подальшого просування територією і борються за кожен клаптик української землі. Спочатку озвучили імена вояків УПА, які загинули у боротьбі із загарбниками, віддаючи життя за наше вільне майбутнє, а також поіменно згадали полеглих у сучасній російсько-українській війні Героїв-земляків: їх світлу пам'ять вшанували хвилиною мовчання.

Потому відбулося покладання квітів до пам’ятника за участі сільського голови Віталія Кашика, начальника управління гуманітарного розвитку райдержадміністрації Ірини Ревейчук.

«Боротьба за Незалежність України тривала віками і продовжується сьогодні. Завдячуючи нашим мужнім воїнам, які захищають Україну від російського ворога, ми маємо змогу зібратись дружньою родиною, аби вшанувати пам'ять  загиблих вояків УПА», – мовив Віталій Кашик.

«Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні і знаємо Героїв в обличчя. Вони і усім ми – майбутнє України. Тож будьмо гідними своїх предків – козаків, повстанців, шануймо і підтримуймо наших воїнів, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ! Слава Україні! Слава Героям!», – додав він.

Також сільський голова наголосив на важливості відзначення цих днів для всіх українців, а також привітав із прийдешнім святом Покрови Пресвятої Богородиці.

На заході також була присутня не просто свідок, а учасник визвольної боротьби українських повстанців – легендарна зв’язкова УПА Ганна Йонівна Зелена, яка у своїй промові не лише згадала часи УПА, а й з болем і надією висловила щире сподівання на якнайшвидшу Перемогу України у сучасній війні, яка випала на нашу долю через імперську і загарбницьку політику російської федерації.

Настоятель храму святого Іоана Богослова ПЦУ села Скулин отець Василь відслужив панахиду за полеглими Героями, а опісля народний аматорський фольклорний колектив «Джерело» виконали ряд тематичних композицій.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024