Відзначення 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права: відбудеться наукова конференція

08 Квітня 2018, 10:11
4586

У жовтні відбудеться Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ковель і Ковельщина в українській та європейській історії». Захід відбудеться з нагоди 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді. 

Підготовка до цієї події уже розпочалась. Про напрямки роботи, вимоги до статей йшлося вчора під час зустрічі організаторів з освітянами, краєзнавцями та усіма, хто бажає долучитись до масштабного проекту. 

Голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко зазначив, що захід стане важливим й корисним для Ковеля. Оскільки, допоможе різнобічно поглянути на історичні події, що пов’язані з нашим містом. Спонукатиме, як досвідчених науковців, так і молодь до детального вивчення минулого наших предків. 

Місто залізничників є надзвичайно цікавим для дослідницьких робіт вважає директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк. На його переконання, чимало аспірантів, науковців вивчають його історію, їм є про  що розповісти. Конференція стане чудовою нагодою, аби вони змогли представити свої напрацювання.

На завершення зустрічі заступник міського голови Ігор Прокопів закликав усіх до співраці. Він зауважив, що учасником представницького форуму може стати кожен, хто цікавиться минулим і сучасним Ковеля, хто хоче вивчити історію своєї родини, окремого підприємства, галузі. Кожен може долучитись до написання книги про рідне місто та його мешканців. Матеріали приймаються до 10 вересня. Вони будуть систематизовані у збірнику. 

Детальніше з умовами участі у конференції можна ознайомитись на сайті Ковельської міської ради.

 






1

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024