Як святили великодні страви у Ковелі
09 Квітня 2018, 09:46
3278
У Ковелі завершили посвяту пасхальних кошиків.
Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».
У соборі святого Димитрія Солунського було сотні осіб. Всі прийшли на службу із родинами. Кажуть – чимало рідних приїхали додому з інших міст, оскільки Великдень для них – це передусім сімейне свято.
У кошиках ковельчан – традиційні великодні смаколики: паски, печиво, домашня ковбаса та м'ясо, крашанки, і навіть фрукти. Але священик каже, що у Великодень потрібно не зациклюватись на мирському, а думати передусім про духовне очищення.
Після посвяти чимало мирян прийшли також на ранкову службу у неділю. Саме після неї – кажуть священики – можна завершувати великодній піст і куштувати смаколики.
28/03/2024
Четвер
28.03.2024
14:24
10:29
09:12
07:00
06:00
27.03.2024
20:39
ГАЛЕРЕЯ
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт
Коментарі