Як святили великодні страви у Ковелі

09 Квітня 2018, 09:46
3278

У Ковелі завершили посвяту пасхальних кошиків.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

У соборі святого Димитрія Солунського було сотні осіб. Всі прийшли на службу із родинами. Кажуть – чимало рідних приїхали додому з інших міст, оскільки Великдень для них – це передусім сімейне свято.

У кошиках ковельчан – традиційні великодні смаколики: паски, печиво, домашня ковбаса та м'ясо, крашанки, і навіть фрукти. Але священик каже, що у Великодень потрібно не зациклюватись на мирському, а думати передусім про духовне очищення.

Після посвяти чимало мирян прийшли також на ранкову службу у неділю. Саме після неї – кажуть священики – можна завершувати великодній піст і куштувати смаколики.

 

 

Коментарі
09 Квітня 2018, 14:51
Вот із даз - смакОлики? По-польськи ( до 1939 року) на Волині колись казали - смаколИки. Відроджуєте полонізми - то відроджуйте правильно. СмаколИків усім ковельчанам! Христос Воскрес!
09 Квітня 2018, 16:27
Я теж в цьому храмі все освячую
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39