Як святили великодні страви у Ковелі

09 Квітня 2018, 09:46

У Ковелі завершили посвяту пасхальних кошиків.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

У соборі святого Димитрія Солунського було сотні осіб. Всі прийшли на службу із родинами. Кажуть – чимало рідних приїхали додому з інших міст, оскільки Великдень для них – це передусім сімейне свято.

У кошиках ковельчан – традиційні великодні смаколики: паски, печиво, домашня ковбаса та м'ясо, крашанки, і навіть фрукти. Але священик каже, що у Великодень потрібно не зациклюватись на мирському, а думати передусім про духовне очищення.

Після посвяти чимало мирян прийшли також на ранкову службу у неділю. Саме після неї – кажуть священики – можна завершувати великодній піст і куштувати смаколики.