У Ковелі 27 осіб через обман отримували державні допомоги

09 Квітня 2018, 10:00
3534

В управлінні соціального захисту перевіряють достовірність доходів в отримувачів допомог та субсидій.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Протягом грудня 2017 року – січня 2018 року соціальними інспекторами управління соціального захисту населення зроблено 3314 запитів у Державну фіскальну службу України щодо достовірності доходів одержувачів допомоги на дітей одиноким матерям з врахуванням доходу сім’ї, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, грошової допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу. 

У результаті перевірки виявлено 27 випадків подання громадянами недостовірної інформації про доходи та майно. Найчастіше одержувачі допомог приховують наявність доходів від роботи за цивільно-правовим договором, за роботу по сумісництву, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, від оренди землі та майна, доходи від успадкованого майна, відсотки від вкладів, суми страхових виплат від страхових компаній та інше.

За результатами перевірки виплату допомог припинено, одержувачам різних видів допомог встановлено суму зайво виплачених коштів, які громадяни повертають до державного бюджету в добровільному порядку або згідно рішення суду. Як наслідок одержувачі державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям позбавляються права на призначення допомоги на наступні 6 місяців після виявлення порушень.

Крім того, державні соціальні інспектори постійно роблять запити в територіальний сервісний центр МВС щодо придбання та наявності транспортних засобів у одержувачів допомог та субсидій, перевіряють інформацію щодо наявності  зареєстрованого майна з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

У соцзахисті просять просять всіх громадян, які звертаються за державними допомогами, уважно заповнювати декларацію про доходи та майновий стан, щоб не довелося згодом повертати зайво виплачені кошти та не втратити право на отримання допомоги.

Коментарі
09 Квітня 2018, 13:21
рахуйте скільки раз безробітні жебраки перетинають польський кордон. Звідси і робіть висновки. там бабла крутиться у них на мільярди
09 Квітня 2018, 14:14
всі безробітні жебраки побудували собі маєтки в Городилці і ще й допомогу на них торимують.
09 Квітня 2018, 16:23
Що там перевіряти. Перш за все перед оформлннням допомог чи субсидій переввряти наявність закордонних паспортів у всвх членів сім'і. Пртім запит до міграційної служби про кількість перетинів кордону і все.
09 Квітня 2018, 19:35
А перевірити інвалідів війни слабо? Особливо тих, що отримали цей статус в 90- 2000 роки. Там весь цвіт міської Ради тих часів, та інші чиновники і адміністратори. Вирваний зуб, або видалення фурункула вже було приводом для отримання пільг. Журналістам слабо сходити до військоматуі взяти ці списки? Прізвище, рік народження, місце роботи і дата отримання посвідчення. На сьогодні - це до 10 тисяч пенсії і повне позбавленя плати за комунальні послуги. В цьому списку багато знайомих нам всім прізвищ.
09 Квітня 2018, 22:53
Всіх уродів на громадські роботи прибирами сміття , місто і район стане чистим .
10 Квітня 2018, 11:33
Журналістам не слабо сходити до військомату, але чи їм нададуть такі списки? Прізвище, рік народження, місце роботи і дата отримання посвідчення. Про персональні дані чули?
10 Квітня 2018, 12:03
Всього 27???? Про закордонний паспорт незгідна. Людина може його оформити та нікуди не їздити або дуже рідко, а от дехто кожен день катається.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39