У Ковелі вирішували як розв’язати проблему підтоплень на Фестивальній

09 Квітня 2018, 18:00
Підтоплення на Фестивальній 3198
Підтоплення на Фестивальній

Заступник міського голови Андрій Товстига зустрівся з мешканцями вулиці Фестивальної у Ковелі. Йшлося про можливі шляхи розв’язання проблеми підтоплень, яка особливо гостро постала для жителів цього мікрорайону в останні роки.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Люди бідкаються, що майже у кожному дворі стоїть вода. Від підвалів, у кого вони були, уже більшість відмовились, дороги у провулках теж зайняті водою.

Причиною цього є природні та людські фактори: підвищення рівня ґрунтових вод, хаотична забудова території, занедбаність роботи системи меліоративних каналів та незадовільний стан природних дренажних систем та інше.

Для вирішення цієї проблеми, тут планують зробити водовідведення. При цьому необхідна згода мешканців двох будинків, адже найдоцільніше, щоб мережа проходила саме через їх обійстя.

Водночас Андрій Товстига  зауважив, що цим людям нічого переживати, тому що водовідведення не передбачає охоронних зон. Сама труба буде захована у футляр, аби при форс-мажорних обставинах не виникало проблем у власників цих будинків.  

Якщо буде їх згода, то відразу проектанти займуться розробкою необхідної документації, яка буде віддана на експертизу. Наступний крок – виділення коштів з міського бюджету. 

 







 

Сьогодні від підтоплень у Ковелі потерпають не тільки жителі вулиці Фестивальної, а й багатьох інших. Ще на початку року була виготовлена проектно-кошторисна документація для проведення необхідних робіт у різних мікрорайонах міста.

Як сказав Андрій Товстига, після Великодня візьмуться відразу за кілька вулиць. Зокрема, підрядники працюватимуть на вулиці Холмській, де садиби затоплює теж уже понад десять років. Інші бригади виконуватимуть завдання на вулицях Лермонтова, Назарія Яремчука та провулку  Лермонтова.

Також на часі роботи з водовідведення на Луговій. Передбачається, що від цього виграють мешканці на вулицях Федьковича, Червоного Хреста, Зеленої та Жуковського. 

Коментарі
09 Квітня 2018, 22:10
тільки дебіл не зможе зрозуміти, що для того щоб ліквідувати підтоплення, потрібно знищити річку турія. Невжеж баранам не зрозуміло, що це грунтові води?
09 Квітня 2018, 23:45
Я рахую узірвати дамбу, іі за течію кинити кіндера зі свитою, якщо не дориють до заріччя глибуну більше ніз 3-и метри, наступний заплив. Але без вказівних пальців. І, так що разу, до закінчення змагань. Переможець виграє безкоштовне путівку в зону відпочинку АТО.
10 Квітня 2018, 09:35
Через мій город ніякі труби йти не будуть
10 Квітня 2018, 12:55
ЦЕ РЕЗУЛЬТАТ БЕЗДУМНОЇ РОЗДАЧІ ЗЕМЕЛЬНИХ УЧАСТКІВ ЯКІ ПОТІМ ВИМОЩУЮТЬСЯ- І ТІ ЩО РАНІШЕ ПОБУДУВАЛИСЬ БУДУТЬ В ДУПІ,А ТОКОЖ ЗАБУДОВА ПРИБЕРЕЖНИХ ЗОН-МІСТЬ РОЗЛИВУ РІЧОК.
10 Квітня 2018, 13:23
крейсер Аврора вже на всіх парах мчить до нас. Скоро всі халявні прибрежні будинки будуть знесені.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024